Politie Zuid-Holland-Zuid

Autodief dankzij alerte getuige aangehouden

Hendrik-Ido-Ambacht, 17-11-2010 o Dankzij een alerte getuige hebben agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid op 17 november een man aangehouden die ervan verdacht wordt een auto te willen stelen. De getuige zag rond 03.15 uur twee donker geklede mannen bij een auto staan die op de Nibbelinkstraat geparkeerd stond. Bij het passeren van een auto doken de twee weg. De getuige vertrouwde het niet en deed datgene wat de politie hoopt dat mensen in dit soort situaties doen: hij belde de politie.

Toen agenten ter plaatse kwamen, stapte één van de mannen in een auto en reed weg. Hij wist te ontkomen. De andere man, een 38-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, rende weg. De agenten renden hem achterna en hij kwam niet ver: op de Schultz van Haegenstraat werd hij aangehouden. De man droeg een bivakmuts en had inbrekersgereedschap bij zich. In de auto waar de getuige de verdachten bij had zien staan, was daadwerkelijk ingebroken met het doel om deze te stelen. De verdachte is ingesloten en wordt verhoord. De politie zet het onderzoek naar de twee verdachte voort.
De politie is blij met de getuige die niet alleen goed oplette, maar ook belde en uitgebreide informatie gaf. Hij kan binnenkort een bedankje vanuit het Wijkteam Zwijndrechtse Waard verwachten. Wie een verdachte situatie ziet en bijvoorbeeld iemand ziet rommelen aan een fiets, iemand die ongezonde belangstelling heeft voor een auto of een woning, of een onbekende persoon aan de deur krijgt met een verzoek om geld of informatie, kan altijd de politie bellen, ook s nachts. De politie wordt liever voor niets gebeld dan dat ze te laat komt.