KNHS

Geslaagde Enjoy the Ride-rit in Leersum
17 november 2010
enjoy the ride

Op zaterdag 13 november vond de Enjoy the Ride Najaarsrit te Leersum plaats. De vele regen in de week voor de rit en de voorspellingen voor de dag zelf weerhielden de organisatie Endurance Alive er niet van vol goede moed door te gaan met de voorbereidingen en uitzetten van de route van de 16 en 26km. 50 van de 64 deelnemers durfden het uiteindelijk ook aan en zij werden beloond met een droge dag.

Al snel waren witte paarden zwart en donkere paarden nog donkerder, want de paden op de Utrechtse Heuvelrug waren op zijn minst nat te noemen. De plassen en modder drukten echter bij niemand de pret en overal waren vrolijke gezichten te zien. Wat droog weer en een goed uitgezette route al niet kunnen doen! Dat ook Sinterklaas en Zwarte Piet zich hadden aangemeld en daadwerkelijk te paard aan de rit meededen was niet alleen reden voor plezier bij de deelnemers zelf, maar ook bij andere recreanten maakte het spontane reacties los. Er werd zelfs voor Sint en Piet gezongen door een groepje mountainbikers! De lunchplek lag op een mooie toegankelijke plek en de inwendige mens en paard werden goed verzorgd. Wortels en water voor de paarden en soep, broodjes en natuurlijk kruidnoten voor de ruiters en menners. Daarna ging men goed gevuld weer op pad om verder te genieten van dit prachtige bos met afwisselende paden. Heuvels, stevige paden, mulle paden, een stukje klapzand en in dit geval ook natuurlijke waterbakken maakten de rit heel divers.
De deelnemers vonden de route goed uitgezet en de sfeer was super. Niet alleen onder de deelnemers zelf, maar ook de hardlopers en mountainbikers die men onderweg tegenkwam waren goed gemutst. Wat een sfeer geeft dat. Met zijn allen genieten van dit mooie natuurgebied en droge weer.

De organisatie Stichting Endurance Alive was blij met de positieve reacties en is van plan komend voorjaar weer een Enjoy the Ride vanaf deze locatie te organiseren. Op verzoek van Sint en Piet een gedicht door een van de deelnemers:

De organisatie zorgde voor een puike rit in het Leersumse bos, Met natuurlijke waterbakken en wat gevallen takken voelde het soms net een minicross

Ruiters en menners samen op weg
En baasjes flink kletsen, gezellig is dat zeg!

Met onder andere Sint en Piet te paard op pad
Hebben heel wat mensen vandaag een leuke dag gehad!

Geen regen, weinig wind en veel tevreden mensen Wat kun je je als deelnemer en organisator nog meer wensen!

De deelnemers hebben in ieder geval heel erg genoten, Al is het alleen al door het goed verzorgde eten en de lading kruidnoten

Lees hier de reacties van enkele deelnemers.

Bekijk hier een filmpje van deze geslaagde dag.