Gemeente Cromstrijen


Ondertekening brengt bedrijventerrein de Proeftuin dichterbij

(17-11-2010)

De realisatie van het nieuwe bedrijventerrein de Proeftuin in Numansdorp is een stap dichterbij. Woensdag 17 november 2010 ondertekenden burgemeester Giel Janssen en Marco Janssen van ontwikkelingsmaatschappij de Proeftuin de samenwerkingsovereenkomst.

Projectwethouder Ineke Korbijn maakte de naam 'Proeftuin' duidelijk aan de hand van de functies die de voormalige proeftuin, ten zuiden van het volkstuincomplex aan de Rijksstraatweg in Numansdorp, had. Een fruitteeltbedrijf hield zich hier vroeger bezig met innovatieve ontwikkelingen in de fruitteelt, zoals het ontwikkelen van nieuwe rassen appels en peren. Er werd hier veel 'geproefd' met een beeld gericht op de toekomst!

Samen met Marco Janssen, directeur van ontwikkelingsmaatschappij de Proeftuin, haalde mevrouw Korbijn de verhuizing van de volkstuinvereniging aan. Na een langdurig proces is er voor deze vereniging ook nieuwe ruimte gevonden aan de Zijlstraweg in Numansdorp. Deze locatie wordt op dit moment opgeknapt.

Het nieuwe bedrijventerrein levert uiteindelijk een impuls op voor de lokale ondernemers en de lokale werkgelegenheid. Het bedrijventerrein is bedoeld voor kleinschalige bedrijven. Ook zijn er 17 woon- werkkavels gesitueerd aan de Rijksstraatweg. Bij de ontwikkeling van het plan is ook rekening gehouden met een nieuwe gemeentewerf.

Het ontwerpbestemmingsplan legt de gemeente in december 2010 ter inzage. Hier kan een ieder een zienswijze op indienen. Ontwikkelingsmaatschappij de Proeftuin start medio april/mei 2011 met het bouwrijp maken van de locatie aan de Rijksstraatweg in Numansdorp.