Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Straten Zandgoed en Bestegoed in Allemanswaard

zandgoed en bestegoed allemanswaard amerongen

Mevrouw Bouman uit Amerongen is dinsdagmiddag in de bloemetjes gezet.

Zij bedacht de namen Zandgoed en Bestegoed voor de nieuwe straten in het plan Allemanswaard in Amerongen. Woningbouwvereniging Amerongen had hier een wedstrijd voor uitgeschreven. Als voorzitter van de Straatnamencommissie van de gemeente maakte burgemeester Frits Naafs de uitslag bekend in het kantoor van de Woningbouwvereniging.

De winnende namen Zandgoed en Bestegoed hebben allemaal met `tabak' te maken. Dat is niet vreemd, want het gebied waar Allemanswaard ligt, was vroeger tabaksgrond. Volgens tekeningen stonden er in 1832 al vier tabaksschuren.

De verwachting is dat volgend jaar wordt gestart met de bouw van Allemanswaard. Naast woningen komen er ook diverse horeca- en sportvoorzieningen, een gezondheidscentrum, diverse winkels en een dorpshuiszaal. Als alles volgens planning verloopt, worden de laatste opstallen van Allemanswaard in 2013 opgeleverd. Daarmee krijgt Amerongen een nieuw en krachtig centrum en wordt een prima balans gevonden tussen wonen en voorzieningen.

Dat maakt Allemanswaard tot een levendige ontmoetingsplek waarmee het dorp goed op de toekomst wordt voorbereid en waarin de straatnamen Zandgoed en Bestegoed niet meer uit het straatbeeld zijn weg te denken. Met dank aan mevrouw Bouman.