Provincie Utrecht

Unieke aanpak energiebesparingproject Amersfoort

Vijf Vereningen van Eigenaren in de Surinamelaan in Amersfoort zijn unaniem over een plan om hun woningen te verbeteren van energielabel F naar B. Het besluit om de 120 woonblokken energiezuinig te maken is uniek, omdat het gaat om zowel huur- als koopwoningen.

In 2008 tekenden de provincie Utrecht, gemeente Amersfoort, de Alliantie Eemvallei, Vereniging Huurderbelangen Amersfoort en twee eigenaar-bewoners een samenwerkingsovereenkomst. Door het doorzettingsvermogen en enthousiasme van deze partijen is dit prachtige resultaat bereikt. De partijen zijn zeer te speken over dit initiatief en het behaalde resultaat. Het is in hun ogen een schoolvoorbeeld van hoe bewoners door gezamenlijk op te trekken een initiatief tot een succes kunnen maken.

Provinciale subsidieregeling
Het plan wordt gefinancierd uit een combinatie van onderhoudsgelden, subsidies en bijdrages van bewoners (huurders en eigenaren). Zo maakt het project Surinamelaan kans op 180.000 euro investeringssubsidie Energiek Utrecht. Inmiddels heeft deze provinciale subsidieregeling een opvolger gekregen: Meer Met Minder in Utrecht.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11