Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Cameratoezicht in Feijenoord wordt uitgebreid

Op zes plekken in de deelgemeente Feijenoord komt extra cameratoezicht. Het betreft een uitbreiding van het bestaande cameratoezicht. Op vier plekken in Bloemhof en op twee plekken rondom de kruising Dordtselaan/Brielselaan/Maashaven Oz/Putselaan gaan camera's een wakend elektronisch oog op de omgeving werpen.

De camera's worden 24 uur per dag, 7 dagen per week bekeken door medewerkers van Stadstoezicht en de politie. De camera's komen op het Oleanderplein/St. Andriesstraat, Oleanderstraat/Ericaplein, Oleanderstraat/Marentakstraat, Boudewijnstraat/Blazoenstraat, Maashaven Oz/Dordtselaan en Brielselaan/metrostation Maashaven. Naast het plaatsen van extra camera's is er in het gebied momenteel extra inzet van politie en stadstoezicht, wordt er regelmatig preventief gefouilleerd en wordt stevig ingezet op een persoonlijke aanpak van notoire overlastgevers. Ook houdt RET-personeel in ieder geval de komende twee maanden toezicht op station Maashaven en zijn er meer avondcontroles in het openbaar vervoer.

De maatregelen zijn onderdeel van de inspanningen van de deelgemeenten Feijenoord en Charlois, stadsmariniers Bloemhof en Dordtselaan en de politie om het gebied veiliger te maken. De uitbreiding van het cameratoezicht is recent tijdens bewonersavonden toegezegd aan bewoners van Bloemhof en de Dordtselaan. De bewonersavonden werden gehouden na een aantal geweldsincidenten.