Politie Hollands Midden

Moerkapelle - Vrouw belt 400 keer onnodig naar 1-1-2

Moerkapelle, 17-11-2010 o Een 35-jarige vrouw uit Moerkapelle heeft vanaf dinsdag 5 oktober tot maandag 15 november ongeveer 400 keer naar alarmcentrale 1-1-2 gebeld.

De vrouw belde het alarmnummer zonder dat daar enige noodzaak voor was en zei vervolgens niets aan de telefoon. Nadat bekend was geworden met welk mobiele nummer er was gebeld, kon ook de eigenaar van de telefoon worden achterhaald. Ondanks dat de identiteit van de vrouw nu bekend was kon niet direct worden vastgesteld of zij degene was die daadwerkelijk belde naar 1-1-2.

Maandagmorgen, 15 november, werd de vrouw aangehouden nadat ze wederom vijf keer kort na elkaar met het alarmnummer had gebeld. De vrouw was eerder al telefonisch benaderd om haar te waarschuwen over het misbruik van het alarmnummer, maar zij verbrak de verbinding. Tegen een agent die later naar haar woning was gegaan ontkende zij dat zij had gebeld. De politie maakt proces verbaal op tegen de vrouw.

Zonder noodzaak de alarmlijn bellen is een misdrijf. Doordat de vrouw de alarmlijn onnodig bezet hield konden anderen die wel hulp nodig hadden mogelijk in gevaar komen. Gebruik het alarmnummer 1-1-2 dus alleen voor echte noodsituaties en wanneer elke seconde telt.