Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 17-11-2010

Bredanaar (25) verdacht van witwassen 5700 euro

BREDA: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 23.50 uur een 25-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van een poging tot het witwassen van een bedrag van 5700 euro. De verdachte, een bekende van de politie op het gebied van drugsdelicten, had vannacht dat bedrag in uitsluitend biljetten van 50 euro bij zich. Het geld is in beslag genomen.

De politie controleerde gisteravond op de Kapittelweg een auto met daarin een 25-jarige Bredanaar. De agenten herkenden de bestuurder vanwege een eerdere arrestatie in verband met de handel in verdovende middelen. Naast een gebruikershoeveelheid hennep, bleek hij ook een geldbedrag van 5700 op zak te hebben, bestaande uit uitsluitend briefjes van 50 euro. De verdachte die heel erg zenuwachtig werd na de vondst, verklaarde dat het geld van een vriend was. De politie houdt er rekening mee dat gelet op de achtergronden van deze verdachte het geld door misdrijf is verkregen en onderzoekt daarom de herkomst van het geld.

Politie onderzoekt overval in woning

BREDA: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval vannacht op de bewoners van een pand aan de Boutensstraat (Boeimeer). Vier overvallers drongen via een geopend raam de woning binnen. Er is een geldbedrag buit gemaakt.

De 63-jarige bewoner verklaart dat hij vannacht rond 01.10 uur in de woonkamer TV aan het kijken was. Hij zag dat er aan de straatzijde een meisje voor het raam stond die iets van hem wilde. Hij deed het raam open. Vanaf de bank sprak hij met haar. Plotseling drongen via het geopende raam vier mannen binnen. Hij werd door twee van hen bij zijn nek gepakt. Een 34-jarige kamerbewoner die het lawaai hoorde kwam naar beneden en raakte in gevecht met de overvallers. De overvallers, die geen wapens toonden, zijn via datzelfde raam met een geldbedrag vertrokken. De hele overval had volgens het slachtoffer nog geen vijf minuten geduurd. De Technische Recherche heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld.

Arrestatie na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft dinsdagavond in een woning in de wijk
Princenhage een 40-jarige Bredanaar aangehouden op de verdenking van huiselijk geweld. Hij zou in de woning zijn 28-jarige vriendin mishandeld hebben.

Het slachtoffer gaf aan dat er al langer problemen in de relatie zijn en dat zij al vaker mishandeld is door haar vriend. Ze deed aangifte. Ze had een flinke bult op haar voorhoofd. Ze verklaarde dat ze door haar partner zowel met de vlakke hand als met de vuisten in haar gezicht geslagen was. Ze was in paniek huilend naar buiten gerend. Bij de verdachte werd een busje CS gas en wat hennep aangetroffen. Hij werd ingesloten.

Veewagen met drie stieren gekanteld

ETTEN-LEUR: Vanmorgen is omstreeks 08.50 uur op de Rijsdijk een veewagen die door een tractor werd voortgetrokken gekanteld. In de wagen werden drie stieren vervoerd. E 70-jarige bestuurder vertelde dat ondanks dat hij een bocht heel langzaam had genomen, de veewagen toch was omgekiept. Hij vermoedde dat dit kwam doordat de stieren
vermoedelijk aan één kant waren gaan staan. Hij was met de beesten op weg naar de slagerij. Een landbouwer kwam ter plaatse met eveneens een tractor en een veewagen. Deze veewagen is tegen de achterzijde van de omgekiepte veewagen gezet, waarna de stieren konden overlopen. Tijdens het incident was de gehele weg geblokkeerd. De gemeente kwam ter plaatse om het wegdek schoon te maken.

Konijn doodgeslagen op kinderboerderij

BREDA: Een vrijwilliger van de St. Kinderboerderij Noord, aan de Tussen de Dijken, heeft gisteravond de politie geïnformeerd over een man die de nacht van maandag op dinsdag rond 05.25 uur op het terrein van de kinderboerderij is geweest. Deze man zou een konijn gepakt hebben en vervolgens hebben doodgeslagen. Van de dader zijn camerabeelden gemaakt, waarop helaas mede vanwege de mist geen herkenning mogelijk is. Mogelijk heeft de dader zich verwond bij het overklimmen van het hek. Hij lijkt op de beelden naar zijn linkerbeen te grijpen. De wijkagent is over het incident geïnformeerd. De beheerder is aangeraden om aangifte te doen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 17-11-2010 13:36 | © Regio Midden en West Brabant |