Gemeente Best

Honderdste oplaadpunt stichting e-laad.nl in Best

17-11-2010

Op het parkeerterrein bij het gemeentehuis van gemeente Best is op vrijdag 12 november 2010 het honderdste oplaadpunt voor elektrische auto's van stichting e-laad.nl geopend. Milieuwethouder Paul Gondrie heeft het oplaadpunt officieel in gebruik genomen. Het oplaadpunt is vanaf vrijdag 12 november 2010 te gebruiken door bezitters van elektrische auto's. Om het oplaadpunt te kunnen gebruiken moeten zij wel in het bezit zijn van een oplaadpas. Meer informatie is te vinden op www.e-laad.nl.

E-oplaadpunt

Vier oplaadpunten
De gemeente Best is één van de 21 gemeenten uit de stadsregio Eindhoven waar stichting e-laad.nl samen met netbeheerders Enexis en Endinet oplaadpunten plaatst. In totaal zijn er vier oplaadpunten in Best: één op de parkeerplaats bij het NS-station, één bij de carpoolplaats de afslag Best-West (Wilg), één op de carpoolplaats afslag Best aan de Oude Rijksweg en één bij het gemeentehuis.

De gemeente Best stimuleert inwoners en bedrijven om duurzaam om te gaan met het milieu. Eén van de maatregelen is het scheppen van voorwaarden voor meer gebruik van elektrische voertuigen. Elektrisch vervoer is stil, duurzaam en verbetert de luchtkwaliteit. Het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto's in Best is een voorbeeld van de uitwerking van het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid en het beleid voor een verbeterde luchtkwaliteit.

---