Gemeente Best

Concept horeca- en evenementenbeleid ter inzage

17-11-2010

Om een goede balans te vinden tussen plezier en overlast van horeca en evenementen is de gemeente bezig met het opstellen van een nieuw horeca- en evenementenbeleidsplan. Het college heeft op 9 november 2010 ingestemd met het concept horeca- en evenementenbeleidsplan. Dit plan ligt op dit moment ter inzage. Het beleidsplan is opgesteld mede naar aanleiding van opmerkingen van betrokkenen tijdens eerder gehouden bijeenkomsten en reacties op het voorontwerpplan. Het verslag van de opmerkingen van betrokkenen op het voorontwerpplan, de reactie van de gemeente hierop en het concept horeca- en evenementenbeleidsplan vindt u hieronder.


* Concept voorontwerp horeca- en evenementenbeleidsplan
* Overzicht en beoordeling van de ingekomen reacties op het voorontwerp horeca- en evenementenbeleidsplan

Geef uw zienswijze vóór 15 december
Het concept beleidsplan ligt vanaf woensdag 17 november t/m dinsdag 14 december 2010 elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur en op maandag van 17.00 tot 19.00 uur ook ter inzage bij de afdeling Uitvoering. Buiten deze tijden kunt u de stukken op afspraak inzien. Voor een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Uitvoering, via telefoonnummer (0499) 360 911.

Alle betrokkenen kunnen bij ons college vóór 15 december 2010 schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het concept beleidsplan inbrengen. Óók als u nog niet eerder aan een bijeenkomst over het horeca- en evenementenbeleid hebt deelgenomen. Want niet alleen willen we dat het nieuw te ontwikkelen beleid compleet en duidelijk is, maar vooral dat het breed gedragen wordt. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Uitvoering, via telefoonnummer (0499) 360 911.

Vervolg procedure
Na beoordeling van uw reacties op het concept horeca- en evenementenbeleidsplan wordt het plan eventueel aangepast, gaat het ter vaststelling naar het college waarna het begin 2011 aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Vragen
Hebt u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Nuys, per e-mail m.nuys@gembest.nl of telefonisch via (0499) 360 911 (op maandag- en dinsdagochtend en donderdag).


---