Gemeente Best

Kent u een groen initiatief?

17-11-2010

Om initiatieven van bewoners ter bevordering van de biodiversiteit te stimuleren, reikt de gemeente Best in totaal twaalf Groene Handdrukken uit aan inwoners, organisaties of bedrijven die zich inzetten voor bevordering van de biodiversiteit in Best. Als blijk van waardering en een steuntje in de rug voor wie bijdraagt aan het in stand houden of bevorderen van het aantal plant- en diersoorten. Open Tuin Meulenwiel was enkele weken geleden de eerste gelukkige die een Groene Handdruk in ontvangst mocht nemen. Kent u nog andere Bestse initiatieven die een Groene Handdruk verdienen? Nomineer deze dan vóór 1 december 2010.

Groene handdruk

Groene Specht Alle activiteiten die bijdragen aan het in stand houden of bevorderen van het aantal plant- en diersoorten komen voor een Groene Handdruk in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van een vlindertuin, het plaatsen van vleermuiskasten of het aanleggen van natuurlijk groen in de bebouwde omgeving. Een handdruk bestaat uit een trofee en een geldbedrag en is bedoeld als blijk van waardering en steuntje in de rug.

Er zijn voor Best nog elf Groene Handdrukken over. Kent u Bestse initiatieven die er een verdienen? Nomineer deze dan vóór 1 december 2010 bij de gemeente. U vindt de contactgegevens en wat u daarbij moet doorgeven onder het kopje `Nomineren?' Een jury onder voorzitterschap van wethouder Antoine Walraven selecteert uit de ingezonden nominaties de beste initiatieven.

Wie komt in aanmerking voor een Groene Handdruk? Voorbeelden van initiatieven voor biodiversiteit zijn:
* de aanleg van groene speelplek in buurt of schoolplein;
* de aanschaf en het plaatsen van streekeigen plantmateriaal of `dierenhotels';

* het houden van een educatieve of communicatieve actie binnen school, bedrijf, buurt;

* de adoptie van een paddenpoel, vlindertuin en dergelijke.

Initiatiefnemers kunnen zijn:

* buurtbewoners die een actie willen ondernemen
* personeel of bewoners van verzorgingsinstellingen
* leerlingen, ouders, docenten van scholen
* personeel van kinderdagverblijven of BSO-locaties
* personeel van bedrijven.

Nomineren?
Nominaties voor de Groene Handdruk kunt u per e-mail doorgeven aan biodiversiteit@gembest.nl of per post aan de gemeente Best, t.a.v. mw. H. Jacobs, Postbus 50, 5680 AB Best.

Vermeldt u hierbij de volgende gegevens:

* Naam van de persoon of instelling die in aanmerking komt;
* Wat de persoon of instelling heeft ondernomen of in de toekomst gaat doen;

* Telefoonnummer/e-mailadres van de indiener en degene die het initiatief gaat starten/gestart heeft.

Duurzame Driehoek

Beeldmerk Duurzame Driehoek De Groene Handdruk is een initiatief van de Duurzame Driehoek, een samenwerkingverband van de provincie, waterschappen en zestien gemeenten in de geografische driehoek tussen Tilburg, 's-Hertogenbosch en Eindhoven. De Duurzame Driehoek zet zich in voor het bevorderen van een daadwerkelijke duurzame ontwikkeling en het vergroten van de betrokkenheid van organisaties, bedrijven en burgers.

---