Rijksoverheid


Veel animo voor innovatieve projecten aanpak lerarentekort

Nieuwsbericht | 17-11-2010

158 scholen in het primair en voortgezet onderwijs ontvangen subsidie voor de uitvoering van innovatieve maatregelen voor de aanpak van het lerarentekort.

De scholen konden zich afgelopen voorjaar inschrijven voor één van de - door een jury - geselecteerde projecten binnen de regeling InnovatieImpuls Onderwijs van het ministerie van OCW.

De ideeën voor deze projecten zijn door verschillende scholen aangedragen. Het zijn innovatieve aanpakken waarvan worden onderzocht of deze een bijdrage gaan leveren aan het ondervangen van het (komende) lerarentekort. Het streven is dat de onderwijskwaliteit hieronder niet lijdt en dat de werkdruk van leraren niet stijgt. ICT en digitaal leren, regionale videolessen en anders organiseren van het onderwijsproces staan hierbij centraal. Om in aanmerking te kunnen komen voor subsidie hebben geïnteresseerde scholen het project van hun keuze nader uitgewerkt in schoolspecifieke uitvoeringsplannen.

Controlescholen en experimentscholen

De effecten van de innovatieve maatregelen worden zuiver wetenschappelijk (met controlescholen en experimentscholen) gemeten. Ook de controlescholen ontvangen subsidie. Een team van onderzoekers is gedurende de gehele looptijd van de projecten betrokken. De subsidieperiode loopt van 2011 tot en met 2014. De projecten worden gefinancierd uit het Fonds Economische Structuurversterking (aardgasbaten).

Afzender


* Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Zie ook


* Innovatie impuls onderwijs


* Innovatie en ICT in het onderwijs | Onderwerp | OCW

Voor vragen aan de Rijksoverheid bel Postbus51: 0800-8051