Agentschap NL


Startende ondernemingen 'Crowdfunden' startkapitaal

Het bedrijf CrowdAboutNow faciliteert tijdens de Global Entrepreneurship Week (GEW) in een pilot startende bedrijven middels crowdfunding in hun online zoektocht naar 5.000 euro startkapitaal.

Crowdfunding is een nieuwe financieringsvorm, waarbij een grote groep individuen een klein bedrag investeert, om samen tot het benodigde startkapitaal te komen. Dit in tegenstelling tot de huidige vormen van financiering, waarbij veelal slechts een selecte groep investeerders voor de gehele investering wordt aangetrokken. De GEW, wereldwijd bedoeld om ondernemerschap te stimuleren, heeft zo een primeur die inspeelt op de wereld van morgen.

Investeren vanaf 10 euro
Het platform maakt het voor ondernemers mogelijk om iedereen vanaf 10 euro als investeerder te betrekken bij het Nederlandse ondernemerschap. Daarnaast kan men middels advies en kennis bijdragen aan het succes van de startende ondernemers. Ondernemerschap is zo niet langer zaak van een kleine groep mensen, maar van de hele community, die goede ondernemersplannen middels investeringen en ondersteuning verder op weg helpt.

CrowdAboutNow werkt samen met bestaande succesvolle initiatieven op het gebied van de ondersteuning van ondernemerschap, zoals XpertCMKB en de Sagamores Foundation. Door samen te werken met regionale partners worden ondernemers niet alleen online gesteund, maar kunnen zij ook in hun regio terecht voor ondersteuning.

Door iedereen de mogelijkheid te bieden om middels geld en andere vormen van ondersteuning te investeren in het ondernemerschap, wil CrowdAboutNow meer mensen betrekken bij ondernemersinitiatieven in hun eigen omgeving zodat de ondernemingsgeest in Nederland gestimuleerd wordt.

Global Entrepeneurship Week
De GEW vindt plaats van 15 tot 21 november. Vanaf 15 november is het voor iedereen mogelijk om tijdens deze pilot van CrowdAboutNow te investeren. Woensdagavond 17 november wordt in Utrecht het evenement 'The Art of Crowdfunding' georganiseerd. Crowdfunding als financieringsvorm voor ondernemers in de creatieve sector, staat tijdens dit evenement centraal.

Kaufmann Global Scholarship Program
Eén van de oprichters van het Platform CrowdAboutNow, David Gernaat, student aan de universiteit Utrecht, is geselecteerd voor een Kauffman Scholarship. Het Kauffman Global Scholarship Program wordt uitgevoerd door NL Innovatie, onderdeel van Agentschap NL. Met dit programma gaan studentondernemers of excellente studenten met een vergevorderd bedrijfsi-dee een half jaar op ondernemersstage in Amerika.