Gemeente Alkmaar


Compensatie convenanten voor schade Taqa uitgewerkt

Alkmaar, 17 november 2010

Na het besluit van de gemeente Alkmaar om publiekrechtelijke medewerking te verlenen aan het project Gasopslag Bergermeer, zijn naast de grondovereenkomst Boekelermeer, de convenanten Overlast en Bouwschade en Bodembeweging verder uitgewerkt.

Het doel van deze twee convenanten is om de bewoners in deze regio schadeloos te stellen wanneer zich schade voordoet door werkzaamheden tijdens de bouw of van een aardbeving die door de gasopslag wordt veroorzaakt. Naast het landelijk hiervoor ingerichte waarborgfonds heeft Taqa zich hiervoor inmiddels afdoende verzekerd.

Ook is in het convenant Overlast en Bouwschade een strakke procedure afgesproken voor melding van overlast en van schade én de wijze waarop Taqa hiermee zal omgaan. Deze convenanten moeten worden getekend door de gemeenten en Taqa.

Hoe nu verder?
Op dinsdag 30 november wordt dit onderwerp besproken tijdens de commissievergadering Bestuur & Middelen (B&M). De gemeenteraad wordt gevraagd een besluit te nemen over dit project op donderdag 2 december.