Gemeente Breda

Meerjarenvisie en onderhoudsplan woonwagens

woonwagen.png

In het voorjaar 2011 is een meerjarenvisie gereed voor het beheer, de exploitatie en de uitvoering van wettelijke taken rond de woonwagenstandplaatsen en de woonwagens op 19 locaties in Breda.

Verder geven de bouwkundige inspecties van alle woonwagens, in eigendom van de Gemeente Breda, informatie over de onderhoudssituatie van de gemeentelijke standplaatsen en woonwagens. Het College van burgemeester en wethouder heeft opdracht gegeven tot het opstellen van de meerjarenvisie inclusief een onderhoudsplan voor het groot onderhoud op basis van de bouwkundige inspecties.

Meerjarenvisie in 2011
De Gemeente Breda heeft in totaal 19 woonwagenlocaties in beheer. In totaal hebben deze 166 standplaatsen, waarvan er 94 in eigendom van de gemeente zijn. Verder verhuurt de gemeente nog 7 woonwagens. Om het beheer en de exploitatie in de toekomst goed te kunnen organiseren is een visie op de middellange en lange termijn noodzakelijk. Dit vraagt zicht op werkafspraken en verantwoordelijkheid. En verder moet naast het reguliere onderhoudswerk ook het groot onderhoud in beeld komen. Een onderhoudsplan maakt deel uit van de meerjarenvisie die in mei 2011 gereed zal zijn.

Beter beeld onderhoudssituatie woonwagens
Voor een actueel beeld van de huidige onderhoudssituatie van de woonwagens is bij alle woonwagenlocaties en woonwagens waarvan de gemeente eigenaar is een inspectie uigevoerd of wordt deze binnenkort afgerond. Deze bouwkundige ronde maakt het mogelijk om het onderhoud zowel voor de korte termijn als groot onderhoud voor de lange termijn te bepalen. Op basis hiervan worden de financiële gevolgen in kaart gebracht.
Het is nu nog niet aan te geven of de Gemeente Breda in de toekomst als professionele verhuurder actief blijft. In het geval het beheer in de toekomst aan een andere organisatie wordt overgedragen, is het ook voor de aanbesteding nodig het financiële plaatje op orde te hebben.

Huurincasso
Waar huurders achterstand hebben opgebouwd om hun huur te betalen, is actie ondernomen om de huren te innen.

Breda, 17 november 2010