Gemeente Doetinchem

Nieuwe Marktverordening vastgesteld

Persbericht, 17 november 2010

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de nieuwe Marktverordening Doetinchem 2011. De verordening is ingekort waar mogelijk en op hoofdlijnen in overeenstemming gebracht met het model van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De nieuwe Marktverordening geldt ook voor de markt in Wehl.

Met het actualiseren van de Marktverordening wordt de veiligheid en toegankelijkheid van de markt bevorderd. Voor kooplieden is de nieuwe verordening beter leesbaar dan voorheen. Het hoofduitgangspunt van de nieuwe verordening is om met zo weinig mogelijk regels de ruimte op de markt zo eerlijk mogelijk te verdelen. Daarbij wordt gestreefd naar een volle, kwalitatief hoogwaardige markt met een grote diversiteit aan artikelen.

Einde aan wachtlijst

Een belangrijke verandering ten opzichte van de huidige verordening is dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van een wachtlijst. Wanneer er een standplaats vrij is, wordt deze op basis van een aantal selectiecriteria toegewezen aan de koopman die het meest bijdraagt aan de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de markt. De koopman wordt beoordeeld door de marktcommissie, waarin ook de marktmeesters en een medewerker van de gemeente zitting nemen.

Marktreglement

Naast de Marktverordening is er ook een Marktreglement. Veel regels zijn hierin uitgewerkt. Op deze manier hoeft de gemeenteraad niet iedere wijziging van de Marktverordening vast te stellen. Zo kan het college snel op veranderende situaties inspelen door aanpassing van het Marktreglement.

Verplaatsing

Sinds het voorjaar van 2010 staat de Doetinchemse dinsdagochtendmarkt gedeeltelijk op het nieuwe marktplein voor het stadhuis. Veel marktkooplieden zijn tevreden over de verplaatsing en ook het winkelend publiek is zeer te spreken over de nieuwe locatie.

Persberichten