Gemeente Best

Routes gladheidsbestrijding bekend

17-11-2010

In de wintermaanden worden we in Nederland regelmatig geconfronteerd met mooie winterse landschappen. Het winterweer zorgt echter ook voor gladheid en daardoor verkeersproblemen. Voor het strooiseizoen begint, stellen we elk jaar een gladheidsbestrijdingsplan op. In dit plan zijn onder andere de routes voor de gladheidsbestrijding in het winterseizoen 2010/2011 opgenomen.

Waar wordt gestrooid?
In elk geval zorgt de gemeente ervoor dat de hoofdwegen, de buurtontsluitingswegen en de belangrijkste fietspaden goed begaanbaar zijn. Ook is er aandacht voor de gladheid bij de openbare gebouwen. De hoofdwegen worden het eerst gestrooid.

Waarom om strooit de gemeente niet gewoon overal? Helaas is het voor de gemeente Best niet mogelijk om de gladheid overal te bestrijden. De gemeente is niet verantwoordelijk voor de wegen en paden die in het beheer zijn van bedrijven of anderen. Ook woon- straten en parkeerterreinen worden in principe niet gestrooid. Dit heeft een aantal redenen: de benodigde menskracht en materieel ontbreken, maar ook zouden met overal strooien enorm hoge kosten gemoeid zijn. Daarnaast is het bestrijden van gladheid op alle wegen niet wenselijk om milieutechnische redenen.

Kan ik de strooiroutes inzien?
Wilt u weten welke wegen en fietspaden worden schoongemaakt? Hieronder vindt u de strooiroutes:


* Strooiroute 1

* Strooiroute 2

U kunt de strooiroutes ook inzien in kamer 1.34 van het gemeentehuis. Hiervoor dient u zich te melden bij de receptie. Uiteraard staan de strooiroutes ook op de website van de gemeente Best (www.gemeentebest.nl > Leven en Wonen > Verkeer en Parkeren > Gladheidsbestrijding). U kunt op onze website de strooiroute ook als pdf-bestand downloaden.

En als het ondanks het strooien toch nog glad is? Hebt u klachten over het strooien? Dan kunt u deze melden bij het Servicenummer Openbare Ruimte van de gemeente (0499) 360 360.

Gladheidsbestrijding