Leden van vak- en brancheorganisaties verenigd op Vakwerkers.nl

17/11/2010 14:44

Alstom

Nieuwe website voorziet in behoefte van consument en vakbedrijf.

Lidmaatschap van vak- en brancheorganisaties geeft consument vertrouwen bij aanschaf van product of dienst.

Iedere prutser kan zich op het internet voordoen als vakman. Zoekmachines als Google en adressensites als De Gouden Gids controleren informatie die zij publiceren niet. Bij aanschaf van een product of dienst via deze websites komt men dan ook geregeld bedrogen uit. Vakwerkers.nl maakt controle van bedrijven op kwaliteit en deskundigheid nu mogelijk.

De initiatiefnemers van Vakwerkers.nl, afkomstig uit de IT, Bouw, Vormgeving en Communicatie, herkenden zich in de verhalen van gedupeerde consumenten en ontevreden leden van vak- en brancheorganisaties en besloten in actie te komen.

Consument krijgt zekerheid

Het resultaat is een gebruikersvriendelijke website waar men snel kan zien of een bedrijf lid is van de desbetreffende vak- of brancheorganisatie.

Dit lidmaatschap biedt de consument zekerheid aangaande kwaliteit en deskundigheid. De aangesloten leden voldoen aan gedragregels, eisen inzake vakbekwaamheid, certificering en levering- en garantievoorwaarden. Is de consument ontevreden dan kan veelal een beroep worden gedaan op een geschillencommissie of garantiefonds.

Geen samenwerking vak- en brancheorganisaties

Controle zou ook mogelijk moeten zijn via de websites van vak- en brancheorganisaties. Deze zijn echter moeilijk te vinden. Geregeld raakt men verstrikt in ingewikkelde zoekstructuren of worden ledenlijsten helemaal niet getoond. De vak- en brancheorganisaties werken niet samen en hebben verzuimd deze informatie centraal op internet voor de consument toegankelijk te maken, dit tot ergernis van veel duurbetalende leden.

Brug naar kwaliteit

Bij de introductie van de Vakwerkers.nl staan al meer dan 10.000 bedrijven vermeld en wekelijks groeit het aantal met enkele honderden. Leden van vak- en brancheorganisaties kunnen zich kosteloos aanmelden. Hiermee bewijzen ze niet alleen zichzelf een dienst, maar slaan voor de consument een betrouwbare brug naar kwaliteit. Na gecontroleerd te zijn op het lidmaatschap worden de adresgegevens van het bedrijf per vakgebied en op postcode op Vakwerkers.nl geplaatst.

Kaf van het koren

De initiatiefnemers constateerden tevens dat veel vakbedrijven nog niet beschikken over een website of hun website wordt niet gevonden.

Vakwerkers.nl biedt hiervoor een oplossing in de vorm van een betaalde dienst. Wil men zich nadrukkelijk presenteren dan kan tegen een kostendekkend tarief een account worden afgenomen. Hiermee krijgt men de beschikking over een aantal profielpagina's waarmee aan de bezoekers een presentatie van het bedrijf kan worden getoond en bovendien vacatures en stageplaatsen kunnen worden opgegeven. Vooral deze laatste mogelijkheid is van belang omdat er veel behoefte is bij beroepsopleidingen aan vakkundige leerbedrijven.

Vakwerkers.nl biedt de consument de mogelijkheid om bij aanschaf van een product of dienst het kaf van het koren te scheiden en teleurstellingen te voorkomen.





http://www.vakwerkers.nl