Gemeente Bergen op Zoom


Uitbreiding sport- en cultuuraanbod op (brede) scholen

De gemeente Bergen op Zoom gaat zogenoemde combinatiefunctionarissen inzetten om het aantal (brede) scholen met naschools sport- en cultuuraanbod uit te breiden.

De gemeente komt in aanmerking voor middelen vanuit het Rijk vanuit de 'Impuls Brede Scholen, Sport en Cultuur'. Met deze middelen, gebaseerd op het aantal jeugdigen tot 18 jaar in de gemeente, kan de gemeente zogenoemde combinatiefunctionarissen inzetten.

Samenwerken

Zo'n combinatiefunctionaris vormt de schakel tussen organisaties die op het gebied van onderwijs, sport en cultuur met elkaar willen samenwerken, bijvoorbeeld een basisschool en een lokale voetbalvereniging. Deze functionaris kan samen met deze organisaties én kinderen activiteiten op het gebied van sport en cultuur ontwikkelen, organiseren en (laten) uitvoeren.

Doelen

Alle onderwijs- , sport- en cultuurinstellingen in de gemeente hebben met een interesseformulier kenbaar kunnen maken hoe zij denken over de inzet van de toekomstige combinatiefunctionarissen. Dit heeft geresulteerd in een startnotitie, waarin de volgende doelen zijn geformuleerd:

1. Sportverenigingen inzetten voor onderwijs, naschoolse opvang en de wijk;

2. Een dagelijks sport- en beweegaanbod creëren op en rond scholen;
3. Sportverenigingen versterken en professionaliseren.

Snel aan de slag

De functionarissen worden ingezet in de volgende wijken: Nieuw-Borgvliet/Langeweg, Fort-Zeekant, Gageldonk-West, Warande-West, Bergse Plaat, Centrum en Halsteren-Noord. Het streven is dat zij zo snel mogelijk, waarschijnlijk al per 1 december, aan de slag gaan. Het is de bedoeling dat in 2011 5,5 fte. ingezet wordt.

Het werkgeverschap is ondergebracht bij Sportservice Noord-Brabant.