Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Campinglife Campsite of the Year 2010

Camping Julianahoeve in Renesse is bij de verkiezing van Campinglife Campsite of the Year door de gasten verkozen tot beste camping van Nederland. De verkiezing van Campinglife Campsite of the Year is een internationale wedstrijd waarbij duizenden kampeerders uit heel Europa campings beoordelen. Er kunnen punten worden gegeven voor zaken als ligging, voorzieningen, onderhoud van het sanitair en klantvriendelijkheid van het personeel.
De Italiaanse camping Due Laghi is winnaar geworden van de internationale verkiezing van Campinglife Campsite of the Year 2010. De wedstrijd werd voor het vijfde jaar georganiseerd door Campinglife, bekend van o.m. het gelijknamige RTL4 televisieprogramma, campinggids, website en magazine.

Uitslag
Uit de eerste selectie van 1400 campings, uit de Campinglife campinggids, werden er 327 in een groot aantal Europese landen genomineerd. Deze campings gaven hun klanten beoordelingsformulieren die in een box bij de balie werden verzameld. Daarnaast kon er ook online gestemd worden via www.campinglife.nl. Camping Due Laghi in het Noord-Italiaanse Lévico Terme werd dit seizoen door de klanten als beste beoordeeld met een gemiddelde score van 9,71. Tweede werd de Oostenrijkse Camping Seeblick Toni in Kramsach (Tirol) met een score van 9,46 en met 9,44 werd de Nederlandse camping Julianahoeve in Renesse (Zeeland) derde. De onderlinge verschillen zijn minimaal.

Consumenten-beoordeling
De Europese winnaar wordt uitgebreid belicht in een speciale aflevering van Campinglife op RTL4. De top-drie campings krijgen bovendien een speciale oorkonde voor bij de balie en veel media-aandacht, zoals in het Campinglife Magazine en in de Campinglife campinggids. Juist omdat het een consumenten-beoordeling betreft zijn campings zeer gebrand op een goede score in deze verkiezing. Vorig jaar ging de titel naar de Franse camping l'Ardechois in Vallon-Pont-d'Arc. Voor camping Seeblick Toni is het de tweede top-drie notering in successie; vorig jaar eindigde de camping op de derde plaats.
Camping Julianahoeve is super trots op deze benoeming, wat toch wel een kroon op hun werk genoemd mag worden. De afgelopen 12 jaar is er veel geïnvesteerd om tot de realisatie te komen van dit complete vakantieparadijs aan zee. Het is geweldig dat de gasten hun waardering voor de camping veelvuldig hebben laten blijken door in grote getalen te stemmen.

17 november 2010