Noordelijke SPOS-sen sluiten aan bij SchildersCOOL

17/11/2010 15:13

FOSAG Belangenbehartiging en Dienstverlening B.V.

SchildersCOOL, de coöperatieve vereniging van opleidingsbedrijven, groeit: twee SPOS-sen sluiten aan. Het SPOS Groningen/Drenthe (Regionale Samenwerkingsverband Praktijk Opleiding Schilderen Groningen/Drenthe), welke gevestigd is in Assen, en het SPOS Friesland, gevestigd in Leeuwarden, zullen vanaf 1 januari 2011 toetreden tot SchildersCOOL, Hiermee komt het totaal aan SchildersCOOL-vestigingen op dertien.

Directeur Aalt Schuiling van SPOS Groningen/Drenthe over de toetreding tot SchildersCOOL: "SchildersCOOL staat stevig en samen kun je meer bereiken, hetgeen wij overigens altijd wel hebben gevonden. Bij de oprichting van SchildersCOOL hadden wij grote vraagtekens ten aanzien van de financiële onderbouwing van het plan en verder misten wij in het werkplan een duidelijke prioriteitstelling, waardoor in onze optiek de slagvaardigheid in het geding zou komen. Gelukkig zijn deze vraagtekens ondertussen verdwenen. Wij zien in SchildersCOOL een slagvaardige en waardevolle organisatie binnen onze bedrijfstak, waar we graag bij willen horen. Bovendien is versnippering heel slecht binnen zo'n kleine branche. We hebben elkaar nodig, ook om van elkaar te leren, om samen nieuwe stappen te zetten en indien nodig, om samen op de bres te staan voor structurele verbeteringen van de opleiding."

Ook in Friesland had men bij de oprichting van SchildersCOOL in 2008 bedenkingen. De directeur van het SPOS, Paul Alstein: "Ik zelf was toen nog niet actief binnen het SPOS, maar ik heb wel begrepen dat men bang was dat er weer een kerstboom werd opgetuigd met dure kerstballen. Ik zie nu een stevige boom zonder opsmuk met vertakkingen over het gehele land die de kastanjes voor ons uit het vuur kan halen. In Friesland willen we niet in de schaduw staan, maar meedansen om de meiboom. Zo kunnen we elkaar versterken en wij zullen ons steentje daarin bijdragen"

Petra Kanters, directeur Servicebureau SchildersCOOL, is blij met de samenwerking: "De bedrijven zien gelukkig in dat het benaderen van jongeren op de nieuwe, moderne en uniforme wijze zoals dat met SchildersCOOL gebeurt z'n vruchten afwerpt. SchildersCOOL trekt nauw op met werkgeversorganisatie FOSAG, die de ontwikkeling van SchildersCOOL in het Noorden zeer ondersteunt. Zowel FOSAG als SchildersCOOL zijn er van overtuigd dat samenwerken voor de schildersbranche de enige manier is om het beroepsonderwijs gezond te houden. Gezien de vergrijzing waar de branche mee te maken heeft, is het van groot belang meer leerlingen op te leiden om het vakmanschap ook in de toekomst veilig te stellen", aldus Kanters.

SchildersCOOL heeft in 2011 vestigingen in de volgende plaatsen: Rotterdam, Den Haag(/Leiden/Gouda), Amsterdam, Dordrecht, Tilburg(/Breda), Geldermalsen, Rosmalen, Nuenen, Nijmegen, Zutphen, Hengelo, Leeuwarden en Assen. Gezamenlijk leidt SchildersCOOL dan zo'n 1200 leerlingen op tot assistent-schilder, schilder, gezel-schilder of een management- of specialistenfunctie in de sector.





http://www.schilderscool.nl