Plan Nederland

Plan Nederland en Accenture werken samen voor Vietnamese jongeren

16 november 2010

Plan Nederland en Accenture, een wereldwijde organisatie voor consultancy en outsourcing, hebben onlangs een
samenwerkingsovereenkomst gesloten. Accenture steunt Plan onder meer bij het REACH-programma voor kansarme jongeren in Vietnam.

Vietnamese jongeren uit de armste lagen van de bevolking volgen in het kader van het REACH-project een vakopleiding en worden daarbij ook voorbereid op de arbeidsmarkt. De jongeren leren een aantal vaardigheden die voor in bedrijfsleven onontbeerlijk zijn, zoals werken in een team, marketing en klantgerichte communicatie. Het cursusaanbod is bovendien afgestemd op de vraag uit de Vietnamese arbeidsmarkt. Lokale bedrijven uit verschillende sectoren zijn betrokken bij REACH. Zij geven praktijkgerichte lessen en bieden stageplaatsen aan de cursisten. De kans op een betaalde baan is daardoor heel groot. De meeste cursisten stromen na hun stage door naar vast werk. Ruim tachtig procent houdt de baan.

Met de steun van Accenture gaat Plan het REACH-project uitwerken naar een business model dat inzetbaar is in meerdere landen. Het project zal na Vietnam als eerste in India van start gaan. Daarna wordt het project ook in andere landen opgezet.

Coaching

Accenture is ook betrokken bij de BiD Women in Business Challenge, waarvan Plan Nederland partner is. Medewerkers van Accenture treden op als coach voor de startende vrouwelijke ondernemers uit ontwikkelingslanden die deelnemen aan deze challenge. Met het schrijven van een business plan voor het opzetten of uitbreiden van een bedrijf maken zij de kans op het vinden van investeerders. Het winnende ondernemingsplan wordt beloond met een geldprijs en ondersteuning bij de uitvoering.
""

Contact
Plan Nederland
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20