Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 17 november

Alkmaar, 17-11-2010

Aanhoudingen na poging tot ontvoering

Den Helder, woensdag 17 november 2010.

Gisteravond, rond 21.45 uur kreeg de politie de melding dat vier mensen een woning aan het Commandeursplein waren binnengedrongen. Ze hadden een 18-jarige vrouw uit de woning meegenomen in een auto.

Deze auto werd staande gehouden op de Hendrik Baskeweg. Daarbij werd de jonge vrouw door de politie overgenomen. Zij was overstuur maar niet gewond. In en bij de auto werden vier verdachten aangehouden, overwegend familie van het slachtoffer. Dit ging om een 50-jarige vrouw uit Sassenheim, een 60-jarige man uit Amsterdam, een 32-jarige man uit Almere en een 27-jarige vrouw uit Sassenheim. Deze personen zijn vastgezet in verband met een nader onderzoek.

De oorzaak van de poging tot ontvoering zou zijn gelegen in het feit dat het slachtoffer, tegen de zin van haar ouders, met haar 21-jarige vriend uit Den Helder onderdak had gekregen aan het Commandeursplein. Haar ouders wilden haar terug halen. Aan de deur kwam het tot een handgemeen waarbij de vriend van de jonge vrouw, licht gewond raakte aan zijn hoofd. Hij werd voor een korte behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de schermutselingen raakte ook nog een auto beschadigd.

De recherche stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding en de toedracht van de zaak.

Meisje op fiets aangereden

Hoorn, dinsdag 16 november 2010.

Rond 17.15 uur werd een 10-jarig meisje op een fiets uit Hoorn door een 24-jarige automobilist uit Hoorn aangereden op de kruising De Weel-Zuiderkruisstraat. Het meisje stak de weg over. Ze werd aangereden en raakte gewond aan haar rug en benen. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis maar mocht na onderzoek naar huis. Ze heeft zware kneuzingen opgelopen.

De automobilist moest mee naar het bureau omdat er nog voor 2000 euro aan boetes voor hem open stonden.

Poging tot overval

Alkmaar, dinsdag 16 november 2010.

Rond 20.20 uur vond er een poging tot overval plaats in het tankstation van Tamoil aan de Bestevaerstraat. Twee mannen met bivakmutsen kwamen de winkel binnen. Eén van hen was gewapend met en steekwapen, de ander met een knuppel. De caissière bevond zich in een beveiligde ruimte en zag de daders aankomen via camerabeelden. Ze dook weg en bleef ongedeerd. Aangezien er niemand meer was die de daders kon bedienen vertrokken ze. Op dat moment kwamen er klanten aan en die hebben de verdachten zonder buit te voet zien vluchten in de richting van de Koelmalaan. Daar zijn ze uit het zicht verdwenen.

Het zou gaan om twee mannen met verschillende lengtes. Ze hebben vermoedelijk een getinte huidskleur. Ze waren beiden in het zwart gekleed. Zowel jas, broek als schoenen.

Getuigenoproep

Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Bestevaerstraat of kunt u de politie andere inlichtingen over deze poging tot overval verstrekken? Bel dan met de politie in Alkmaar via 0900-8844. Bellen naar Meld Misdaad Anoniem kan ook via 0800-7000.

Buurman houdt verdachte aan na diefstal uit woning

Den Helder, dinsdag 16 november 2010.

Rond 22.00 uur werd een 51-jarige man in de Hector Treubstraat door zijn buurvrouw gealarmeerd. Ze had een jongen achterin haar met schuttingen omgeven tuin gezien die haar achterdeursleutels had gestolen en bij ontdekking was gevlucht.

De buurman pakte zijn fiets en ging samen met de vrouw op onderzoek uit. Bij het NS-station aan de Middenweg troffen ze de 17-jarige verdachte uit Den Helder. Hij wilde niet blijven staan in afwachting van de komst van de politie waarna de buurman hem naar de grond werkte en hem in bedwang hield. De buurvrouw haalde ondertussen haar sleutels uit zijn zakken.

De jongeman is in verband met een nader onderzoek ingesloten in een politiecel.

Auto van de weg

Hoorn, dinsdag 16 november 2010.

Rond 19.00 uur vond er op de Provincialeweg bij de kruising met de Van Aalstweg een eenzijdig ongeval plaats. Een personenauto met drie inzittenden raakte met hoge snelheid door onbekende oorzaak van de weg en ramde een geluidsscherm en enkele bosjes. De auto raakte total loss. Eén inzittende, een 26-jarige man uit Hoorn, raakte gewond aan zijn hoofd en moest voor een korte behandeling naar het ziekenhuis en werd later gearresteerd.

De andere twee inzittenden, twee 39-jarige mannen uit Hoorn, werden ook aangehouden. Alle inzittenden hadden alcohol gebruikt en werden voor de nacht opgesloten in een politiecel. Ze zijn vanmorgen vrijgelaten. Het is voor de politie nog niet duidelijk wie er als bestuurder heeft opgetreden. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan.

Aanhouding bij teruggave gestolen scooter

Alkmaar, dinsdag 16 november 2010.

Een meisje die vorige week was bestolen van haar scooter kreeg via via een tip in wiens handen deze was. Na afspraken kon ze haar scooter gisteravond terugkrijgen op het station van Alkmaar. Ze schakelde echter vooraf de politie in.

Agenten konden daarbij een18-jarige meisje uit Alkmaar en haar 16-jarige vriend uit Alkmaar aanhouden. De betreffende scooter ging terug naar de eigenaresse en er kwam nog een bromfietsdiefstal aan het licht. De jongen reed namelijk ook op een gestolen brommer. Het duo is in verband met een nader onderzoek opgesloten in een politiecel.

Vaste klant opnieuw aangehouden

Heerhugowaard, dinsdag 16 november 2010.

Rond 20.30 uur werd op de Coryluslaan een bekende van de politie, een 27-jarige man uit Alkmaar, aangehouden. Hij was dronken en gedroeg zich vreemd, aldus getuigen. Hij trapte tegen vuilniszakken, liep tuinen in en voelde aan de sloten van fietsen en bromfietsen.

Hij probeerde zich bij het zien van de agenten te verstoppen achter autos. Bij zijn aanhouding werd hij gefouilleerd. Hij bleek GHB bij zich te hebben dat werd afgenomen. Hij bleek nog drie bekeuringen te hebben open staan. Hij kreeg er nu drie nieuwe bij wegens openbare dronkenschap, baldadigheid en belediging van een ambtenaar in functie. De man werd tijdelijk opgesloten.

Drankrijder schampt lichtmast

Schagerbrug, dinsdag 16 november 2010.

Rond 21.00 uur reed een 59-jarige automobilist uit Warmenhuizen met zijn bedrijfsbus tegen een lichtmast aan op de Grote Sloot. Een omwonende was hier getuige van en belde de politie waarbij het kenteken werd doorgegeven.

Agenten konden de man thuis arresteren. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 510 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Aanhouding na echtelijke ruzie

De Koog, woensdag 17 november 2010.

Rond 08.30 uur heeft de politie een 41-jarige man uit De Koog in zijn woning aangehouden. Hij had ruzie met zijn vrouw en had haar ondermeer aan de haren getrokken. De vrouw had het alarmnummer 112 gebeld. Van de vrouw is een aangifte opgenomen en tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens huiselijk geweld.

Man valt van ladder

Schagen, woensdag 17 november 2010.

Vanmorgen rond 11.10 uur is een 66-jarige man uit Schagen van een ladder in zijn tuin aan de Watermolen gevallen. Hij brak daarbij zijn schouder en pols en is per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren en alcoholcursus volgen

Alkmaar, dinsdag 16 november 2010.

Rond 19.00 uur hielden agenten op de Schagerweg een 47-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude aan omdat hij agressief rijgedrag vertoonde. Hij bleek flink onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn en blies aan het bureau 590 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij is in 2005 en 2006 ook al eens als drankrijder aangehouden. Nu moest hij zijn rijbewijs inleveren en hij zal op eigen kosten een cursus moeten volgen.

Oefenen op Texel

De Cocksdorp, dinsdag 16 november 2010.

Rond 14.00 uur zagen agenten op de Postweg een 21-jarige automobiliste uit Hoogezand rijden is strijd met een geslotenverklaring. Toen ze de vrouw daarop aanspraken bleek ze niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ze was aan het oefenen omdat ze binnenkort moet afrijden.

60 kilo hennep in beslag genomen (tevens homepagebericht)

Enkhuizen/Bovenkarspel, woensdag 17 november 2010.

De politie heeft vandaag, in samenwerking met de gemeente en Liander, enkele adressen bezocht waarvan het vermoeden bestond dat er hennep werd gekweekt.

In een pand aan de Broekerhavenweg in Bovenkarspel werd een droogruimte voor hennep ontdekt. Daar werd 60 kilo aan gedroogde henneptoppen in beslag genomen. De groothandelsprijs per kilo is ruim 3000 euro. Tegen de 33-jarige eigenaar is een proces-verbaal opgemaakt.

In een ander pand aan de Broekerhavenweg werden twee ruimtes aangetroffen waar hennep is gekweekt. De apparatuur werd daar in beslag genomen en ook was er sprake van het illegaal aftappen van stroom. De 58-jarige eigenaar zal hierover nog als verdachte worden gehoord. Van hem zijn op voorhand wel twee personenautos in beslag genomen.

Op een industrieterrein aan de Trompet in Enkhuizen werd in een bedrijfspand geen hennep maar een biobrandstofwinning aangetroffen. De milieupolitie stelt hier een nader onderzoek in, samen met de gemeente omdat er in strijd lijkt te zijn gehandeld met de vergunning.