Gemeente Bernheze


Energieadvies levert meer op dan je denkt


1.700 woningeigenaren in de gemeente Bernheze ontvingen een brief van de gemeente met het aanbod voor gratis energieadvies. U kunt hier nog tot 10 december 2010 gebruik van maken.

Zo ook de heer Van der Steen uit Heesch. "Door de actie van de gemeente en de subsidie van EUR 200,- kon ik gratis advies krijgen over energiebesparing in mijn woning. Ik kreeg ook meteen een energielabel." Dat energielabel loopt van A tot en met G en geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning.

Slim vervangen
De heer Van der Steen woont sinds 12 jaar, samen met zijn twee dochters en vrouw, in een vrijstaande woning uit 1962. Ongeveer acht jaar geleden is voor het eerst een energieadviseur ingeschakeld en daarna is, op basis van dat advies, het een en ander verbouwd. De spouw van alle buitenmuren van het huis en het dak zijn geïsoleerd en toen de ramen en kozijnen aan vervanging toe waren, werd hoog rendement glas geplaatst. Tenslotte werd twee jaar geleden een energiezuinige HR-ketel geplaatst. De heer Van der Steen: "Wat we gedaan hebben, is goed gedaan! Wel stel ik me zelf altijd eerst de vraag of ik de investeringen binnen een paar jaar kan terugverdienen."

Nog energiezuiniger
Enkele weken na het bezoek van de energieadviseur, ontving familie Van der Steen hun maatwerkrapport en het energielabel via de post thuis. Het maatwerkrapport bevat een paar administratieve foutjes die nog gecorrigeerd moeten worden. Wel is duidelijk dat de woning nu energielabel B heeft. Voor de sprong van label B naar A, het meest energiezuinig, moet de woonkamer nog worden aangepakt. "Dat doen we pas als het parket er echt uit moet", zegt de heer Van der Steen. "Dan kunnen we ook daar vloerverwarming leggen en het dubbel glas vervangen door hoog rendement glas." Ook voor andere woningen uit de buurt kan een energieadvies welkom zijn. In de vaak wat oudere woningen is nog veel energie en geld te besparen door isolatie van muren en het dak.

Aanmelden
Aanmelden voor een gratis energieadvies kan nog tot 10 december 2010 bij SalecoGroep, telefoon (035) 62 10 077. Een gecertificeerd adviseur komt dan bij u thuis. Deze adviseur berekent het energielabel van de woning en geeft maatwerkadvies. Het maatwerkrapport wordt thuis gestuurd met een duidelijk overzicht van de huidige energieprestatie van de woning en van de terugverdientijden van mogelijke energiebesparende maatregelen. Dankzij de landelijke subsidie is het advies gratis.

www.brabantsgroen.nl

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35