Gemeente Bernheze


Wateroverlast

Bij zware regenval, zoals vorige week, komt er bij de gemeente een groot aantal storingsmeldingen binnen over drukrioolinstallaties. Door buitendienstmedewerkers is bij het leegpompen van drukrioolputten in het buitengebied geconstateerd dat grote hoeveelheden schoon hemelwater werden geloosd.

Verkeerde aansluiting
Hieruit concluderen wij dat er hemelwaterafvoeren van daken of verharde oppervlakken van woningen en percelen zijn aangesloten op het drukrioolsysteem.
Het drukrioolsysteem is niet geschikt om hemelwater op te vangen en te verpompen.
De pompinstallatie vertoont daardoor bovenmatige slijtage. De onderhoudskosten stijgen omdat de pompen meer en zwaarder moeten draaien en daardoor extra onderhoud nodig hebben.

Wij gaan er van uit dat u zich niet bewust bent van het feit dat er een foutieve aansluiting is gerealiseerd die elders voor wateroverlast kan zorgen en schade aanbrengt aan de pompen.

Wij verzoeken u vriendelijk, doch dringend, om te controleren of er foutieve aansluitingen aanwezig zijn en deze af te koppelen van de drukriolering. We hebben allemaal baat bij een goed rioleringssysteem.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente, afdeling Civiel- en Cultuurtechniek, telefoon (0412) 45 88 88.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35