Gemeente Bernheze


Cliëntenraad Optimisd zoekt leden uit Bernheze

Bent u cliënt van Optimisd of lid van een belangenorganisatie en wilt u invloed uitoefenen op het beleid van Optimisd? Heeft u affiniteit met minima en wilt u hun belangen behartigen? Dan hebben wij u nodig voor de cliëntenraad van Optimisd.

De cliëntenraad van Optimisd is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor de belangen van alle bijstandscliënten en anderen die een beroep doen op de sociale voorzieningen van Optimisd.
De cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies over alle zaken die Optimisd aangaan en heeft adviesrecht over beleidsplannen en verordeningen. U kunt als lid van de cliëntenraad dus rechtstreeks invloed uitoefenen op het beleid van Optimisd.

De gemeente Bernheze kan (evenals de andere drie deelnemende gemeenten in het werkgebied van Optimisd) vier kandidaten voordragen. Twee zetels zijn bestemd voor cliënten van Optimisd. De overige leden zijn vertegenwoordigers van belangenorganisaties van cliënten. De cliëntenraad bestaat uit 16 zetels.

Wat wij vragen

- u bent cliënt van Optimisd of vertegenwoordigt een belangenorganisatie van cliënten uit Bernheze. Organisaties die een vertegenwoordiger kunnen afvaardigen zijn onder meer: vakbonden, vluchtelingenwerkgroepen, ouderenbonden, kerkgerelateerde organisaties, huurdersverenigingen en organisaties van gehandicapten;
- als u cliënt bent, bent u woonachtig in Bernheze;
- u heeft affiniteit met minima;

- u bent bereid in teamverband samen te werken;
- u bent bereid deel te nemen aan de jaarlijkse cursus bijeenkomst van de cliëntenraad;

- u kunt de onderwerpen die de cliëntenraad behandelt in breed perspectief zien. U kunt voldoende afstand nemen van individuele situaties.

Wat wij bieden
U zult als lid van de cliëntenraad rekening moeten houden met ongeveer 10 vergaderingen per jaar, die doorgaans 's morgens op maandag plaatsvinden.
U ontvangt EUR 25,- per vergadering, plus reiskostenvergoeding. Daarnaast ontvangt u een vergoeding van EUR 60,- per jaar voor printkosten.
We stellen met nadruk dat voor deelname aan de cliëntenraad voor de individuele cliënt geen enkele invloed zal hebben op hun onderlinge relatie met Optimisd

Meer informatie
Voor meer informatie of om uw belangstelling kenbaar te maken kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur contact opnemen met Optimisd, de heer P. v.d. Kamp, telefoon (0413) 75 03 90 of namens de belangenorganisatie die u vertegenwoordigt een e-mail sturen naar info@optimisd.nl.
Optimisd zal u daarna uitnodigen voor een gesprek samen met een vertegenwoordiging uit de clientenraad, voor een eventuele voordracht tot benoeming.
De leden van de cliëntenraad worden op voordracht van de cliëntenraad benoemd door de directie van Optimisd.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35