Rijksgebouwendienst


Aanbesteding IJDock rond

woensdag, 17 november 2010

De gebouwen van de bovenbouw van IJDock zijn gegund; de aanbestedingen zijn afgerond. Het gebouw van de Waterpolitie van het KLPD met bovenliggende kantoren is gegund aan Dura Vermeer uit Amsterdam. De twee gebouwen van het Paleis van Justitie zijn gegund aan J.P. van Eesteren uit Amsterdam. In januari 2011 starten de werkzaamheden voor de bovenbouw van IJDock.

Ydock omgeving

Realisatie
IJDock is een project van ASR Vastgoed Ontwikkeling uit Utrecht. Een ontwikkeling die in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam en de Rijksgebouwendienst wordt gerealiseerd. IJDock is een schiereiland, op nog geen 500 meter afstand van het Centraal Station Amsterdam.

Het eiland, van ongeveer 180 x 60 meter groot, omvat in totaal zo'n 88.700 m2 BVO. Naast drie kantoorgebouwen komt er op IJDock een woontoren met 56 appartementen en in de plint commerciële ruimten. Ook komt er een luxe hotel met zo'n 300 kamers en een restaurant.

Garage en haven
De parkeergarage omvat circa 500 plaatsen, waarvan zo'n 350 openbaar. De passantenhaven met 60 ligplaatsen is de verbindende schakel tussen het zakelijke IJDock en de woonbuurt Westerdokseiland. Ook komt er een kleine haven voor de Waterpolitie. IJDock is na realisatie vanaf de Westerdoksdijk bereikbaar via een brug en een verbindingsdam.

Oplevering
Vanaf eind 2012 vindt gefaseerd de oplevering plaats. In het eerste kwartaal 2013 is IJDock gereed.

* Meer informatie is te vinden op www.ijdock.nl
---