Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 17-11-2010

Dronken automobilist botst achterop voorgangers

TERHEIJDEN: De politie behandelde dinsdagavond 16 november 2010 een verkeersongeval op de Wagenbergsebaan bij Terheijden. Het ongeluk werd veroorzaakt door een dronken automobilist en leidde tot een gewonde.

De melding kwam omstreeks 17.45 uur bij de hulpverleningsdiensten binnen. Het ongeval was gebeurd op de rijbaan in de richting Breda, ter hoogte van de verkeerslichten bij de afslag naar Terheijden. Er waren drie voertuigen bij betrokken en er was een persoon gewond geraakt.

Het ongeval werd veroorzaakt door een 43-jarige man uit Moergestel. Hij reed, onder invloed van alcohol, in een camper en botste achterop zijn voorgangers. Die stonden op dat moment stil voor het rode
verkeerslicht. De camper reed tegen de achterkant van een Ford Focus. De Ford werd bestuurd door een 35-jarige Bredanaar. De man klaagde over nek- en rugklachten en werd door de brandweer uit zijn auto gehaald. Hij zat niet bekneld maar moest wel rechtstandig en gecontroleerd uit het voertuig gehaald worden volgens het ambulancepersoneel. Hij is daarna naar het ziekenhuis overgebracht.

Door de klap was de Ford Focus was door de klap tegen een Volvo S60 aangedrukt, die voor hem stilstond. De vrouw uit deze auto (33 jaar uit Breda) raakte niet gewond.

Na de aanrijding leek het alsof de camper verlaten was. De deuren zaten op slot en er was geen bestuurder te zien. Agenten zagen echter wel iemand onder de dekens in het bed liggen van de camper. Toen de agenten een raam wilden openbreken kwam uit het bed de 43-jarige man
tevoorschijn. De deur ging open en er kwam meteen een walm van alcohol naar buiten. In de camper lagen diverse lege bierblikken.

De 43-jarige inwoner van Moergestel werd gearresteerd vanwege het rijden onder invloed. In het politiebureau lukte het hem niet om een ademanalyse te voltooien. Om die reden is er vervolgens een bloedproef van hem afgenomen. Laboratoriumonderzoek moet uitwijzen wat het precies promillage alcohol was op het moment van het ongeval. Het rijbewijs van de man werd door de politie ingevorderd.

Politie waarschuwt voor babbeltruc

OOSTERHOUT: De politie is op zoek naar een man die, dinsdagmiddag 16 november 2010 met gladde praatjes een 81-jarige Oosterhoutse haar portemonnee afhandig wist te maken.

Dinsdagmiddag rond 15.00 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Van Vianenstraat in Oosterhout. De 81-jarige bewoonster opende haar voordeur en zag een onbekende man staan van circa 30 jaar oud. De man hing een zielig verhaal op over zijn kapotte auto. Hij vertelde dat zijn vrouw en drie kinderen in de auto zaten te wachten en vroeg of hij even mocht bellen en of hij geld kon lenen. Toen de man weer vertrokken was, miste de Oosterhoutse haar portemonnee. De politie werd
gewaarschuwd, waarna de vrouw aangifte deed van diefstal. Het ging het om kleine getinte man van ongeveer 30 met kort zwart haar. Hij had een nette verschijning, volgens het slachtoffer.

Oudere mensen worden regelmatig het slachtoffer van een babbeltruc. De politie waarschuwt hen voorzichtig te zijn met het binnenlaten van onbekenden. Enkele veelgebruikte smoesjes om binnen te komen zijn:
- Mag ik een glaasje water van u?

- Ik hebpech met de auto. Mag ik uw telefoon gebruiken?

- Mag mijn kind even bij u naar het toilet?
Het feit dat u een onbekende niet wilt helpen, betekent niet dat u onbeleefd bent, maar juist voorzichtig. Iemand kan ook even buiten wachten, terwijl u het noodzakelijke telefoontje pleegt of een glaasje water haalt. Uiteraard kan ook altijd de politie gebeld worden bij een verdachte situatie: telefoon 0900-8844

Arrestatie van twee tieners na mishandeling

TERHEIJDEN: Een 14-jarige jongen uit Hooge Zwaluwe werd dinsdagmiddag 16 november 2010 mishandeld door twee leeftijdsgenootjes. De politie arresteerde na het geweld twee 16-jarige jongens.

Het slachtoffer was, samen met een vriendje vanuit Breda op de fiets onderweg naar huis. Op de Raadhuisstraat in Terheijden werden zij vanuit een openstaand slaapkamerraam uitgescholden door een andere jongen. Er werd iets terug geroepen, waarna de schelder hen hardlopend achterna kwam. Dat redde hij niet. Even later kwam er een scooter voorbij gereden, die hen klemreed. Achterop zat de jongen van de voorafgaande woordenwisseling.
Er ontstond een vechtpartij, waarbij het 14-jarige slachtoffer klappen en schoppen moest incasseren van een 16-jarige jongen uit Hank. Toen het slachtoffer thuis kwam, werd de politie gewaarschuwd. Vervolgens arresteerde de politie twee personen. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Hank (verdacht van schelden en mishandelen) en een 16-jarige jongen uit Terheijden (bestuurder scooter) Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt wegens openlijke geweldpleging. Bij het 14-jarige slachtoffer werden door de huisarts een kneuzing aan de en een lichte hersenschudding vast gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-11-2010 15:58 | © Regio Midden en West Brabant |