Port of Rotterdam

Datum 17-11-2010
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

André Toet vertrekt bij Havenbedrijf Rotterdam

André Toet, sinds 1 januari 2008 Chief Operating Officer (COO) van het Havenbedrijf Rotterdam, legt per 1 januari a.s. zijn functie neer. De 47-jarige Toet is drie jaar geleden begonnen bij het Havenbedrijf. Hij vertrekt omdat de Raad van Commissarissen (RvC) heeft aangegeven in Toet niet de toekomstige president-directeur van het Havenbedrijf te zien. Hans Smits' aanstelling op deze post loopt over twee jaar af.

De RvC en de twee mededirectieleden (Hans Smits en Thessa Menssen, de Chief Financial Officer) betreuren het aangekondigde vertrek van André Toet zeer, maar hebben respect voor zijn afweging.

De RvC heeft kort na de zomer haar standpunt ten aanzien van Toets toekomst kenbaar gemaakt. André Toet heeft daarop in oktober besloten het Havenbedrijf te gaan verlaten om zijn carrière elders voort te zetten. De aandeelhouders hebben op voordracht van de RvC Thessa Menssen per 1 januari a.s. benoemd op de post van COO. De werving en selectie voor de functie van CFO wordt gestart.

André Toet was voor hij naar het Havenbedrijf kwam CEO van containerrederij Maersk Line voor Centraal-Europa. Hij is bij het Havenbedrijf onder andere verantwoordelijk voor een succesvolle kostenbeheersing bij de aanleg en onderhoud van infrastructuur, het verbeteren van de bereikbaarheid via onder andere de Verkeersonderneming en het ContainerTransferium Alblasserdam, de verdere ontwikkeling van het port community system (PortBase) en de middelen voor de begeleiding van de scheepvaart zoals de vorige maand geopende Verkeerscentrale Rotterdam.