Gemeente Westervoort

Start Cliëntenraad Regionale Sociale Dienst de Liemers

Op woensdag 17 november treedt in het gemeentehuis van Zevenaar de Cliëntenraad van de Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers officieel in werking.

Deze openbare gebeurtenis vindt plaats in het bijzijn van de vier wethouders van sociale zaken en de manager van de RSD.

Vanaf 1 januari 2009 werken de sociale diensten van Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar samen in één organisatie.

Het was daarom noodzakelijk om ook de verschillende cliëntenraden samen te voegen. Hiervoor moest in de vier gemeenteraden een verordening worden vastgesteld, waarin de nieuwe cliëntenraad werd opgericht. Bovendien moesten leden worden gezocht en een voorzitter aangewezen. Nu dit allemaal is gebeurd hebben de betrokken partijen besloten dit feestelijk te markeren.

Tijdens de bijeenkomst wordt het woord gevoerd door Hans Breunissen, wethouder van sociale zaken van Westervoort. Naast hem zijn ook zijn collega's Karel Schols (Duiven), Theo Schopman (Rijnwaarden) en Gerard Nijland (Zevenaar) aanwezig. De RSD is vertegenwoordigd door zijn manager, Rina van Herk.

De gelegenheid wordt tevens aangegrepen om officiëel afscheid te nemen van twee oud-leden van de werkgroep, die de vorming van de regionale cliëntenraad heeft voorbereid.

De bijeenkomst is voor belangstellenden toegankelijk. Het begint om 15.30 uur in het gemeentehuis van Zevenaar, kamer 411.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl