Gemeente Echt-Susteren


Grote opkomst informatieavond Susteren

Bijna tweehonderd betrokkenen kwamen dinsdagavond 16 november luisteren en kijken naar het voorontwerp bestemmingsplan âkern Susterenâ en de nieuwe ontwerpen voor de Oude Rijksweg Noord en een aantal straten in Mariaveld. De aanwezige wethouders Pustjens en Geraads spreken van een grote opkomst en veel positieve reacties.Â

Â

Oude Rijksweg Noord en Mariaveld

De gemeente Echt-Susteren is gestart met de voorbereidingen voor het herinrichten van de Oude Rijksweg Noord en het herinrichten van een gedeelte van Mariaveld in Susteren. Voor aanwonenden van deze wegen betekent dit concreet dat het bestaande wegprofiel zal worden aangepast naar de huidige normen, dat het openbaar groen wordt aangepakt en dat het huidige riool wordt vervangen. Bij de vervanging van het riool wordt het hemelwater afgekoppeld van het vuilwaterriool.

Â

Informatieavond

Tijdens de informatieavond werden door Plangroep Heggen presentaties gegeven over beide projecten. Het voorlopig ontwerp werd voorgelegd en aanwezigen konden hun reacties geven. De reacties varieerden van vragen over âwelke bomen worden geplaatstâ tot discussies over het voorgestelde afsluiten van de Spoorstraat. Daarnaast hadden bewoners de mogelijkheid om te zien hoe de omgeving rond hun eigen huis er uit kan komen te zien.

Â

Voorontwerp bestemmingsplan

De gemeente werkt aan de herziening van het gedateerde bestemmingsplan âkern Susterenâ. Het nieuwe bestemmingsplan is een beheersplan. Dit betekent dat in hoofdzaak wordt uitgegaan van de bestaande situatie (bebouwing en gebruik) in de huidige woonkern Susteren en Heide. Tot en met 16 december 2010 kunnen mensen reageren op het voorontwerp van dit plan. Tijdens de informatieavond konden mensen informatie krijgen over het plan en zien wat dit betekende voor hun persoonlijke situatie.

Â

Vervolg
Alle vragen zijn verzameld en worden schriftelijk beantwoord. De antwoorden worden op www.susterenleeft.nl geplaatst. Om aangedragen alternatieven goed te kunnen beoordelen zal dit enige tijd duren. Op www.susterenleeft.nl zijn ook de presentaties, het ontwerp en gegevens over het voorontwerp bestemmingsplan terug te vinden.