Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Margriet bij vergadering Adviesraad Masteropleiding Global Health

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft dinsdagmiddag 16 november in haar functie van erevoorzitter de vergadering bijgewoond van de adviesraad van de masteropleiding Global Health in Maastricht. Deze eenjarige studie van de Universiteit Maastricht en Mc Master University uit Canada richt zich op gezondheidsvraagstukken vanuit een internationaal perspectief.

De Engelstalige masteropleiding Global Health is voor het eerst gestart in september 2010. Studenten worden opgeleid tot professionals die in staat zijn om de internationale dimensies op het terrein van gezondheid, ziekte en ziektepreventie te doorgronden. Een voorbeeld is de aanpak van wereldwijde epidemieën. De studenten van de universiteit Maastricht en de Mc Master University in Canada werken onder meer via e-learning samen. Vanaf januari 2011 kunnen zij de opleiding gedeeltelijk in Nederland en gedeeltelijk in Canada volgen.

Prinses Margriet is erevoorzitter van de adviesraad vanwege haar speciale band met Canada en haar betrokkenheid bij internationale gezondheidszorg, onder meer via haar functies binnen het Rode Kruis. De adviesraad van de masteropleiding bestaat verder uit praktijkdeskundigen uit verschillende landen.