Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt twee verdachten van brandstichting aan

Helmond Centrum, 17-11-2010 o De politie heeft woensdagmorgen rond 2.25 uur een 27-jarige Helmonder en een 18-jarige Helmondse aangehouden op de Eva Monixweg. Het tweetal hield zich daar onder verdachte omstandigheden op bij een geparkeerde personenauto.

Brandstichting

In Helmond Centrum en met name in de omgeving van de Waart was de afgelopen weken al vaker sprake van brandstichting. Afvalcontainers en twee keer een personenwagen waren het doelwit. Voor de politie van Helmond Centrum reden om extra in de wijk te surveilleren en gericht onderzoek te plegen. Daarbij was het nu aangehouden duo eerder al in beeld gekomen.

Verdachte omstandigheden

Afgelopen nacht was het opnieuw raak. Rond 1.50 uur kwam een melding binnen van een auto die in brand stond op de Eva Monixstraat. Die bleek in brand gestoken te zijn. Eerder in de nacht gebeurde dat ook al op de Mathijs Vermeulenstraat en de Torenstraat. Ook was er een op de grond liggende tak aangestoken op de Waart. Na deze branden zijn agenten blijven surveilleren in deze omgeving. Daarbij troffen ze het tweetal aan. Zij hielden zich onder verdachte omstandigheden op bij een personenauto.

Onderzoek

De man en vrouw zijn daarop aangehouden en in verzekering gesteld. Op dit moment onderzoekt de recherche of zij inderdaad verantwoordelijk zijn voor de eerdere brandstichtingen.