Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 17-11-2010

Politie zoekt met man en macht naar overvaller in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: De politie heeft woensdag met man en macht gezocht naar de man die een amusementshal aan de Kerkstraat heeft overvallen. Daarbij werd onder andere een helikopter ingezet, maar helaas zonder resultaat. Rond 13.30 uur werd de zoekactie afgebroken.

De overvaller, donkergekleed en met een helm op, liep woensdagmorgen kort voor 10.30 uur de zaak binnen en bedreigde een personeelslid met een vuurwapen. Vervolgens ging hij er vandoor op een zwarte scooter. De overvallen medewerker waarschuwde direct zijn collega's, twee van hen zetten een achtervolging in. Op enig moment raakten ze de man op zijn scooter kwijt. Hij werd het laatst gezien in de wijk Torenveld. De politie besloot die wijk op diverse punten af te zetten en de bemanning van een politiehelikopter zocht vanuit de lucht naar de overvaller. Hoewel agenten grondig hebben gezocht, werd de man noch zijn zwarte scooter aangetroffen. De politie was blij met de hulp van wijkbewoners die alert waren en diverse informatie doorgaven. Er werden drie SMS-Alerts over de overval en de zoekactie gestuurd.

Politie arresteert Antwerpenaar wegens diefstal auto zus in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige man uit Antwerpen gearresteerd wegens diefstal van een auto. Hij meldde zichzelf op het bureau. De man sleurde eind oktober op de Mgr. Mutsaersstraat een ander familielid uit de auto van zijn 21-jarige zus en ging er met de auto vandoor. Nog dezelfde dag ging hij naar zijn ouderlijke woning in Roosendaal en pakte de autopapieren. Toen de vrouw dat probeerde te voorkomen, werd ze mishandeld. De Antwerpenaar verkocht vervolgens de auto. Op het bureau verklaarde hij dat hij nog geld kreeg van zijn familie en dat hij afgesproken had dat hij de auto zou krijgen. De man zegt zijn zus niet mishandeld te hebben.

Vader uit Oudenbosch opgepakt na mishandeling dochter

OUDENBOSCH: Een 50-jarige man uit Oudenbosch is woensdagmorgen aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht begin november zijn minderjarige dochter te hebben mishandeld tijdens een ruzie. De man is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie achtervolgt automobilist die herhaaldelijk stopteken negeert

ROOSENDAAL: Agenten hebben woensdagmorgen een auto met daarin twee mannen achtervolgd, nadat zij geen gehoor wilden geven aan een stopteken.

De achtervolging begon rond 00.45 uur op het Takspui toen de agenten de auto wilden controleren. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging door diverse straten verloren de agenten de auto op de Gastelseweg uit het oog. Een tweede politieauto die inmiddels kwam helpen, pikte de auto weer op. Ook deze agenten voerden in hun auto een stopteken dat opnieuw werd genegeerd. Kort daarna vloog de auto op de Leemstraat uit de bocht en botste op een boom. De brandweer moest eraan te pas komen om de twee inzittenden uit het wrak te halen. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht, hun exacte letsel is niet bekend. De 33-jarige man uit Oudenbosch die achter het stuur zat, gaf toe dat hij GHB had gebruikt; bovendien heeft hij geen rijbewijs. Dat was voor hem de reden om niet te stoppen. Bij de bestuurder is een bloedproef afgenomen om te bepalen in welke mate hij onder invloed was. De passagier, een 21-jarige man uit Oud Gastel, zou een gebroken been hebben opgelopen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 17-11-2010 17:06 | © Regio Midden en West Brabant |