Gemeente Bernheze


Terugblik raadsvergadering van 11 november 2010

Terugblik op de raadsvergadering
Op donderdag 11 november 2010 vond de begrotingsbehandeling in de raadsvergadering plaats. Daarnaast kwamen ook andere agendapunten aan de orde die wegens tijdgebrek niet in de raadsvergadering op 4 november 2010 waren behandeld. Hieronder een korte weergave van enkele besluiten die door de gemeenteraad zijn genomen.

Behandeling begroting 2011
De begroting wordt door het college van burgemeester en wethouders opgesteld en geeft een beeld van de verwachte inkomsten en uitgaven van de gemeente in 2011.
De begroting 2011 werd door de gemeenteraad aangenomen met 10 stemmen voor en 9 stem-men tegen. De oppositiepartijen CDA, ABB en VVD stemden tegen. Fractie CDA diende een motie in over de capaciteit op afdeling welzijn en onderwijs en het waarborgen van de dienstverlening aan onze ouderen. Zij kreeg hiervoor geen steun van de andere fracties. De fractie VVD diende een amendement in om de aanschaf van elektrische voertuigen en het realiseren van de oplaadpunten te schrappen uit de begroting. Het vervaardigen en het verwerken van accu's voor elektrische voertuigen zou volgens de VVD nu nog een negatieve invloed hebben op het milieu. De gemeenteraad heeft het amendement niet aangenomen.
De vastgestelde begroting 2011 kunt u vinden op www.bernheze.org onder vergaderingen.

Sluiting servicepunt Heeswijk-Dinther
De sluiting van het servicepunt in Heeswijk-Dinther per 1 januari 2011 gaat niet door. Het college had de raad voorgesteld om het servicepunt, waar een beperkt aantal producten van burgerzaken worden verstrekt, te sluiten. Na een brede discussie in de gemeenteraad waarbij zowel de fractie CDA als de fractie VVD een amendement indiende, besloot de gemeenteraad op voorstel van het college om het raadsvoorstel alsnog van de agenda te halen. Het besluit over de sluiting van het servicepunt is hiermee doorgeschoven naar 2011.

Subsidie Bernhezer Omroep'Stichting 2011-2015
De gemeenteraad stemde unaniem in met een subsidie voor de Bernhezer Omroep Stichting om daarmee de professionalisering van de lokale omroep te kunnen waarborgen. Ook het amendement van de fractie ABB werd unaniem aangenomen. Daarmee verbindt de gemeenteraad een voorwaarde aan de subsidieverstrekking, namelijk dat voor 1 januari 2014 een evaluatie van de professionalisering van de Bernhezer Omroep Stichting in de gemeenteraad behandeld moet zijn.

Integrale dorpsontwikkelingsplannen Vorstenbosch en Loosbroek De integrale dorpsontwikkelingsplannen en de zogenaamde opleggers waarin enkele uitvoeringsprojecten zijn uitgediept zijn uitvoerig aan de orde gesteld. De gemeenteraad stemde met beide plannen, de opleggers èn met de financiële ondersteuning voor de uitvoeringsprojecten in. Een amendement van de fracties CDA, ABB en de VVD met aanvullende (financiële) voorstellen voor de uitvoering van de projecten werd door de gemeenteraad verworpen.

Informatie
Met vragen over de gemeenteraad en de raadscommissies kunt u terecht bij de griffie, telefoon (0412) 45 88 88, e-mail griffie@bernheze.org.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35