KNHS

Tineke Bartels toegetreden tot bestuur NOC*NSF
17 november 2010
Tineke Bartels

ERMELO (KNHS) -Tineke Bartels (Hooge Mierde), Anneke van Zanen-Nieberg en Jan Willem Maas zijn dinsdagavond 16 november 2010 officieel toegetreden tot het bestuur van NOC*NSF. Op de ledenvergadering kreeg het bestuur van voorzitter André Bolhuis in één klap een sportief gezicht. Bolhuis: "Deze nieuwe kandidaten hebben alle drie de keuze gemaakt om een groot deel van hun vrije tijd te besteden aan vrijwilligerswerk in de sport. Ik heb ze gevraagd dat werk voort te zetten in het bestuur van NOC*NSF. Gelukkig hebben zij 'ja' gezegd en daar ben ik trots op".

Met de benoeming van Anneke van Zanen-Nieberg (penningmeester), Tineke Bartels (topsport) en Jan Willem Maas (Olympisch Plan 2028) maakte Bolhuis in één klap schoon schip. De drie nieuwe bestuursleden hebben zich in de sportwereld in diverse functies meer dan verdienstelijk gemaakt. Bartels in de paardensport, Van Zanen in het handbal en Maas in het hockey.

Tineke reageert: "Ik vind het een geweldige uitdaging en ga er met goede moed tegenaan. Ik zie met veel plezier de eerste bestuursvergadering tegemoet om nader geïnformeerd te worden over de plannen".

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

CV Tineke Bartels-de Vries:

Geboortedatum: 2 juni 1951
Werkzaamheden: Bondscoach KNHS 'Jong Oranje'
Technisch directeur Academy Bartels, Hoog Mierde

Hoogtepunten:


- Viervoudig Olympisch deelneemster paardensport (dressuur)
- Twee zilveren teammedailles Olympische Spelen (Barcelona, Atlanta)
- Bondscoach KNHS jong oranje

- Trainster van dochter Imke (twee keer Olympische Spelen, een zilveren medaille, Hongkong)

- Directeur sportief van CHIO Rotterdam en EK dressuur 2011
- Ridder in de Orde Van Oranje Nassau

Chronologisch overzicht hippische carrière:

1967 Tineke neemt als junior springruiter deel aan de eerste editie van Indoor Brabant. Vanaf
jonge leeftijd reeds actief als instructeur breedtesport. 1974 Nederlands kampioen military (eventing) met haar merrie Irene. Zij doet eindexamen aan
de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg, en zij sluit tevens de instructeursopleiding van de ORUN in Ermelo met goed gevolg af. 1977 Tijdens het Europees kampioenschap voor Landelijke Ruiters in Porrentruy (Zwitserland)
wint Tineke team goud, daarna actief als chef d'equipe en trainer van de Nederlandse teams, die deelnemen aan de Europese Kampioenschappen voor landelijke ruiters.
1982 Tineke switcht naar de dressuursport. Ze rijdt vervolgens nog op vier Olympische Spelen en wint twee zilveren teammedailles (Barcelona en Atlanta). Ook wint ze vier zilveren en vier bronzen medailles op Wereld- en Europese kampioenschappen.
1992 Lid van de atletencommissie van NOC-NSF (tot 2000) en voorzitter van de atletencommissie van de NHS. Later lid van het bestuur van Nederlands grootste sportpaarden stamboek KWPN. 1997 Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor haar hippische carrière en verdiensten ten behoeve van de ontwikkeling van de hippische sport. 2004 Als trainer van haar dochter Imke Schellekens-Bartels mee naar de Olympische Spelen in
Athene, en vier jaar later Olympisch teamzilver in de dressuur met Imke in Hongkong (OS Peking).
2006 Tot heden bondscoach jong oranje, vele EK medailles met pony-, junioren en Young rider equipes. Tot heden directeur sportief van de dressuur op het CHIO te Rotterdam.
2010 Gouden medaille met Imke en het Nederlandse team op de World Equestrian Games in Kentucky en met Imke en Hunter Douglas Sunrise vierde individueel. Gouden en zilveren medailles met jong oranje op de Europese Kampioenschappen.

Foto Tineke Bartels door: www.melissen.net