Ingezonden persbericht



---



P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 woensdag 17 november 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren


3 over cultuur, politiek, wetenschap en moraal


4 Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast Fik Meijer de populairste classicus van Nederland over zijn nieuwste boek: 'De Middellandse Zee'. Hij was onderwaterarcheoloog en zag de zee zoals weinigen haar hebben gezien. Rome en Athene waren nooit geworden wat ze nu zijn zonder de Middellandse Zee. Fik Meijer is emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis en schreef vele succesvolle boeken over de oudheid.

Gawie Keyser bespreekt de nieuwe film van Mike Leigh 'Another Year', een verhaal over vier seizoenen uit het turbulente leven van een gelukkig echtpaar van tegen de zestig. Mike Leigh maakte eerder succesvolle films als Secrets and Lies (1996) en Vera Drake (2004).

Gawie Keyser is filmrecensent van de Groene Amsterdammer

Rondetafel: Hoe democratisch is het Europees Hof?

Theodor Holman in gesprek met journalist, columnist en schrijver Marcel Duyvestijn en historicus Chris van der Heijden over het artikel dat Thierry Baudet zaterdag j.l. schreef in NRC 'Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vormt een ernstige inbreuk op de democratie'

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live èn on demand)

Informatie: Rina Spigt, eindredacteur
M: 06 22 96 47 10 E: rina.spigt@human.nl

Zie voor actuele programma-informatie: www.obalive.nl

Volg OBA Live's eindredacteur op TWITTER : @RinaSpigt


---- --