Gemeente Waddinxveen


Collectieve ziektekostenverzekering 2011

De gemeente Waddinxveen heeft, samen met een aantal andere gemeenten, een collectieve ziektekostenverzekering afgesloten voor mensen met een minimum inkomen. Het gaat hier om de Zorg Zeker Polis van Zorg en Zekerheid met de aanvullende verzekering Gemeente-Standaard.

Bent u een Waddinxvener met een inkomen dat lager of gelijk is aan 120% van het minimuminkomen?

Dan roept wethouder van Sociale Zaken Dorenda Gerts u hierbij op om gebruik te maken van een zeer voordelige zorgverzekering. Inwoners die gebruik maken van deze mogelijkheid krijgen naast een uitstekende dekking ook een forse korting op de premie van de verzekering van Zorg en Zekerheid. Hiermee kunt u ⬠25,04 per maand besparen. Uw aanvraag zien wij graag uiterlijk 17 december 2010 tegemoet.

Â

De premie:

Doordat een aantal gemeenten dit collectief regelt krijgt u een korting van 10% op de premie.

Â

Â

ZONDER KORTING

MET KORTING

Basisverzekering (Zorg Zeker Polis)

⬠107,95Â

⬠97,15

Aanvullende Verzekering Standaard

⬠16,90Â

⬠15,21

Totaal

⬠124,85Â

⬠112,36

AV-Gemeente-Standaard

Wij vinden het belangrijk dat u goed verzekerd bent, daarom heeft de gemeente de aanvullende verzekering uitgebreid met de AV-Gemeente- Standaard. De kosten hiervan nemen wij voor onze rekening. Hierdoor hebt u bijvoorbeeld recht op een hogere vergoeding voor een bril.

⬠12,55Â

Â

Â

Â

Â

GRATIS

Totaal

⬠137,40Â

Â

Door u te betalen

Â

⬠112,36Â

Â

De gemeentelijke collectieve verzekering levert u een voordeel op van ⬠25,04 per maand per polishouder.

Â

De verzekering heeft een landelijk verplicht eigen risico van ⬠170,00. (Kan ook in termijnen worden terugbetaald.)

Â

Zorgtoeslag

U kunt via de Belastingdienst een deel van de premie vergoed krijgen. Dit heet de Zorgtoeslag. De Zorgtoeslag hebt u over 2010 misschien al toegekend gekregen. Als er in uw situatie niets is gewijzigd wordt de Zorgtoeslag in 2011 automatisch toegekend. Mocht u hierover nog vragen hebben, of wanneer u de Zorgtoeslag voor het eerst wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de Belastingdienst, via tel. 0800-0543

Â

Makkelijk overstappen

Tot 1 januari 2011 kunt u uw huidige verzekering opzeggen en overstappen naar Zorg en Zekerheid. U wordt altijd geaccepteerd. Hiervoor hoeft u alleen het aanmeldings- en aanvraagformulier in te vullen, uiterlijk 17 december 2010 in te leveren bij de gemeente en wij regelen verder alles voor u. U kunt de formulieren ophalen bij de gemeente. Voor meer informatie kunt u bellen naar tel. 624 500.