Dienstenbond CNV

Nieuws

16 november 2010

Akkoord sociaal plan Hema

Vorige week is het Sociaal Plan voor de Hema afgesproken. Het vorige Sociaal Plan liep dit voorjaar af en het werd, in het zicht van een mogelijke verkoop, nodig om een nieuw exemplaar te hebben. In een constructief gesprek heeft CNV Dienstenbond een goed Sociaal Plan voor Hema-medewerkers afgesproken.

Met dit Sociaal Plan (SP) zijn veel sociale gevolgen die kunnen voorkomen bij reorganisaties of overnames opgevangen. Een bedrijf als Hema is altijd in beweging en de aanstaande verkoop hoeft geen consequenties voor medewerkers te hebben, maar als dat onverhoopt wel het geval is, is er nu een prima vangnet.

De wens van CNV Dienstenbond was dat medewerkers zoveel mogelijk hun baan behouden, of begeleid worden naar een nieuwe baan als er in de toekomst mogelijk reorganisaties plaatsvinden. Dat is gelukt; medewerkers worden goed begeleid! Ook in het geval er toch geen andere baan gevonden wordt zijn er goed afspraken gemaakt waarbij de oude Kantonrechterformule gehanteerd wordt.
Voor de zekerheid; op dit moment is er geen sprake van wat voor reorganisatie dan ook. Het SP is een doorlopend vangnet voor het geval dat.

De kern van het Sociaal Plan is dat er met de medewerker naar een andere baan gezocht wordt in het geval dat werk verdwijnt. De looptijd is twee jaar. Bij onverhoopt ontslag zal de oude kantonrechterformule gehanteerd worden.

Leden hebben het laatste woord. Er ligt een goed Sociaal Plan en het is aan de leden om zich daarover uit te spreken.

Het zijn onzekere tijden bij Hema. Het bedrijf staat te koop, de koper is nog onbekend en de plannen dus ook. Daarom is het goed dat CNV Dienstenbond er bovenop zit. Voor medewerkers is alles uit de kast gehaald om te zorgen dat mogelijke consequenties van een verkoop tot een minimum gereduceerd worden. Door een goed Sociaal Plan af te spreken, maar ook door de volledige individuele ondersteuning die medewerkers nodig kunnen hebben; van juridische ondersteuning, tot maatwerk bij een loopbaanadviesbureau. Alleen voor leden!

Is je collega nog geen lid? Geen nood, dat kan nu en nieuwe leden krijgen de eerste drie maanden het lidmaatschap gratis. Bovendien krijgen leden bij het lidmaatschap een gratis
rechtsbijstandsverzekering. Dat scheelt vergeleken met andere verzekeraars al gauw EUR150,- per jaar!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kan je contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl