Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

UVV genomineerd voor Rotterdamse Vrijwilligersprijs

Unie Van Vrijwilligers is gekozen uit 144 inzendingen en alvast winnaar hulpverlening en zorg

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) is genomineerd voor de Rotterdamse Vrijwilligersprijs. UVV is gekozen uit 144 inzendingen en is nu al winnaar in de categorie hulpverlening en zorg. Op 22 oktober zal UVV, samen met de winnaars uit de overige categorieën, een presentatie geven voor de jury van de Rotterdamse Vrijwilligersprijs, die hierna de winnaar van de hoofdprijs zal kiezen. Deze zal worden uitgereikt op 10 december op het Stadhuis.

UVV zet vrijwilligers daar in waar ze het meest gewaardeerd worden, bij instellingen (o.a. verpleeg-, verzorgings- en ziekenhuizen) en bij individuele hulpvragers.
Het gaat daarbij in de eerste plaats om contact met de ander. Gewoon een praatje maken, ondersteuning bij de boodschappen of samen een arts bezoeken. Vrijwilligerswerk bij UVV is werk met een gouden glans!

UVV heeft de afgelopen jaren extra ingezet op begeleiding, deskundigheidsbevordering en waardering van vrijwilligers. Dit heeft ertoe geleid dat het aantal vrijwilligers in drie jaar tijd is gestegen van 550 naar 850.
De invoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) in 2007 betekent dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor activiteiten die het mensen mogelijk maken om mee te doen in de samenleving. Dit houdt in dat er een steeds groter beroep gedaan wordt op vrijwilligers.

UVV is nog steeds op zoek naar enthousiaste mensen die een paar uur per week over hebben om zich als vrijwilliger in te zetten. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.uvvrotterdam.nl, bellen naar 010 4130877 (tijdens kantooruren) of mailen naar info@uvvrotterdam.nl.