Dienstenbond CNV

Nieuws

16 november 2010

Cao Technische Groothandel beter leesbaar

CNV Dienstenbond en werkgevers in de Technische Groothandel hebben bij het bereiken van een onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao afgesproken dat er een duidelijke en goed leesbare versie van de cao zou verschijnen. Onder de noemer "Van A tot Zeker" tref je hierbij deze populaire versie van de cao aan. Dit boekje vervangt niet de vaak moeilijk te begrijpen formele cao-tekst. Die blijft gewoon gelden. Maar met dit boekje hoopt CNV Dienstenbond wel dat eenvoudiger is na te gaan welke rechten en plichten medewerkers in de Technische Groothandel hebben.

Aan de slag
Het maken van een nieuwe tekst voor de cao was slechts één van de afspraken uit de cao. Op dit moment zijn er verschillende werkgroepen actief waar ook CNV Dienstenbond aan deelneemt. Er zijn twee belangrijke onderwerpen die daarbij een rol spelen: § Er moet invulling en uitwerking worden gegeven aan een fonds voor levensfasebewust personeelsbeleid. Dit moet aan medewerkers de ruimte geven om verlofrechten te sparen en vrij op te nemen. Werkgevers gaan dit fonds vullen door een heffing van 0,25% van de loonsom. Ook de seniorendagen uit de cao worden in dit fonds verwerkt waarbij huidige rechten van huidige medewerkers die gebruik maken van deze dagen in stand blijven. Als dit fonds uiteindelijk niet tot stand komt, wordt aan medewerkers een eenmalige uitkering gedaan van 0,25%. Hierover komt voor het eind van dit jaar duidelijkheid.
§ Er is inmiddels een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van een verplicht gestelde collectieve pensioenregeling. In de loop van 2011 zal hier meer over bekend worden.

Naleving cao
Als je werkgever de cao niet juist naleeft moet hij daarop worden aangesproken. Dat kan in eerste instantie door het onderwerp zelf bespreekbaar te maken. Maar kom je er niet uit, of wil je advies en ondersteuning dan kun je terecht bij één van de regiokantoren van CNV Dienstenbond. Kijk op onze website om te kijken met welk kantoor je contact op kunt nemen.

Samen sterker!
Voor CNV Dienstenbond zijn leden belangrijk. Alleen dankzij leden zijn wij in staat een cao af te sluiten en hoe meer leden wij hebben hoe beter onze positie wordt tijdens de cao-onderhandelingen. Samen staan we veel sterker! Bespreek het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met je collega's. Juist in tijden van economische crisis biedt CNV Dienstenbond zekerheid en bescherming. Het lidmaatschap is bij gebruikmaking van automatische incasso de eerste drie maanden gratis!

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je terecht bij bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.