Dura Vermeer

Amersfoort - 17 november 2010

Succesvolle sloop bestaand viaduct A28 Hogeweg

De sloop van het bestaande viaduct aan de A28 Hogeweg in Amersfoort is met succes voltooid. De sloopwerkzaamheden maken deel uit van de verbreding van de A28 ter hoogte van de Hogeweg. Dura Vermeer Beton- en Waterbouw verbreedt het viaduct in opdracht van Dura Vermeer Midden West.

In de nacht van 8 op 9 november is het verkeer op de A28 in de richting van Utrecht - Zwolle over het nieuwe viaduct geleidt, waarna het oude brugdek direct is gesloopt.

Opvallend aan deze sloop was, dat alleen het brugdek gesloopt moest worden en dat de bestaande landhoofden en pijlers in tact moesten blijven. Dit maakte dat de werkzaamheden met de nodige voorzichtigheid en precisie diende te worden uitgevoerd. Bovendien geschiedde het sloopwerk tussen twee in gebruik zijnde rijbanen van de snelweg in.

Dura Vermeer Beton- en Waterbouw gaat nu verder met het opknappen van de bestaande pijlers en landhoofden. Daarna wordt er weer een nieuw brugdek opgebouwd. Dit brugdek wordt gekoppeld middels een stortstrook met het reeds gerealiseerde brugdek van fase 1.

De werkzaamheden dienen eind maart 2011 gereed te zijn.