Gemeente Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer wint twee awards

De gemeente Zoetermeer heeft afgelopen weekend twee awards in de wacht gesleept. Zoetermeer heeft de beste communicatieboodschap en de beste organisatie in relatie tot de campagne 'Alle kinderen naar school in Jinotega'. De gemeente Zoetermeer ontving de awards tijdens het zesde Kennisfestival van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (12 steden).
Tussen Zoetermeer en zusterstad Jinotega in Nicaragua is er een stedenband. Jaarlijks zetten de bevolking en het bedrijfsleven van de gemeente Zoetermeer zich in om EUR 50.000,- in te zamelen voor de zusterstad. De gemeente Zoetermeer verdubbelt dit bedrag. Vervolgens verdubbelt het ministerie van Buitenlandse Zaken dit bedrag weer. Dit levert op jaarbasis een bedrag op van EUR 200.000,- voor de kinderen in Jinotega. Met onderwijsorganisatie La Cuculmeca, waarmee de gemeente al jaren samenwerkt, worden diverse resultaten geboekt, zoals ervoor zorgen dat kinderen in Jinotega naar school kunnen.

In december ontvangen alle inwoners de 'Millenniumkrant'. Hierin is te lezen wat de communicatieboodschap is en hoe de nieuwe organisatie van Stichting Vrienden van Jinotega er uit gaat zien in 2011. De communicatieboodschap is in te zien via
www.zoetermeer.nl/millenniumdoelen.