Ingezonden persbericht



---



Persbericht
Den Haag, 17 november 2010

SamenRouwen.nl vanaf 17 november in de lucht

Eerste social media website voor nabestaanden
Woensdag 17 november start SamenRouwen.nl een social media website voor nabestaanden. Mensen die iemand verloren hebben kunnen hier het overlijden aankondigen en de overledene herdenken. Via een profiel van een overleden dierbare kunnen nabestaanden met elkaar in contact komen en troost vinden. Bezoekers vinden op de website verder foto's, films, een plaats om een condoleance achter te laten en informatie over de uitvaart. SamenRouwen start met de website een uniek project. Het is voor het eerst dat er in Nederland en daarbuiten een social media website in de uitvaartbranche komt. Initiatiefnemer Hans Donker is daar zelf ook verbaasd over: "Een uitvaart is bij uitstek een gebeurtenis waar mensen elkaar ontmoeten en elkaar soms na heel lange tijd weer tegenkomen. Het is ook altijd een gelegenheid om weer herinneringen uit te wisselen. Wanneer je bedenkt dat in Nederland bijna 83% van de mensen internet gebruikt is het eigenlijk vreemd dat dit niet eerder op deze manier gedaan is".

Verbinden Als een overledene een grote kring van familie, vrienden en kennissen achterlaat, kunnen nabestaanden met een gedenkplaats op SamenRouwen.nl belangstellenden in Nederland en daarbuiten bereiken. Zo kan worden voorkomen dat iemand de uitvaart mist en geen afscheid kan nemen van de overledene. Op de gedenkplaats kunnen bezoekers ook condoleances en gedachten aan de overledene plaatsen. Naast de mogelijkheid om een overlijden aan te kondigen en een gedenkplaats te maken biedt SamenRouwen ook veel praktische mogelijkheden voor bezoekers zoals een routeplanner naar het uitvaartcentrum en de mogelijkheid om bloemen te bestellen of een condoleancekaart via de post te versturen.



Multimediaal Uitgangspunt van SamenRouwen is dat de website multimediaal is én mensen met elkaar verbindt. Nabestaanden kunnen op de persoonlijke pagina van een overledene bestaande foto's en video's plaatsen die met de overledene te maken hebben. Daarnaast biedt SamenRouwen de mogelijkheid om een (rechtstreekse) video van de uitvaart op de gedenkplaats te plaatsen. Mensen die de uitvaart niet bij kunnen wonen omdat ze slecht ter been zijn of in een ver buitenland wonen, kunnen op deze manier toch getuige zijn van de uitvaartplechtigheid.

Kostenloos SamenRouwen wil dat de website voor iedereen toegankelijk moet kunnen zijn. Om die reden is het voor nabestaanden ook mogelijk om een kostenloze gedenkplaats voor iemand aan te laten maken door de uitvaartondernemer. Deze heeft minder gebruiksmogelijkheden dan de betaalde versie en deze wordt na afloop van de uitvaart verwijderd. De blijvende gedenkplaats kan door nabestaanden aan de eigen wensen worden aangepast en gevuld worden met foto's video's en gedenkteksten.

Toekomst De komende tijd zal SamenRouwen de website verder uitbouwen. Zo komen er in de toekomst mogelijkheden om te chatten met lotgenoten, bijvoorbeeld ouders die een kind verloren hebben. Verder zal het mogelijk worden om uitvaartdiensten vanuit het buitenland rechtstreeks via de website uit te zenden in het geval iemand een groot deel van zijn leven in Nederland heeft gewoond en na zijn of haar overlijden begraven wordt in een ander geboorteland.



Ingezonden persbericht