Ingezonden persbericht


OnLive en Equinix brengen instant gaming naar de consument Wereldwijd platform ondersteunt instant gaming voor nagenoeg elke tv, pc of Mac

Amsterdam, 17 november 2010 ­ OnLive, een pionier in on-demand instant play videogames, heeft zijn nieuwe OnLive Game Service ondergebracht in het datacenter van Equinix. OnLive profiteert daardoor van directe verbindingen met verschillende carriers en strategische businesspartners. Het bedrijf kan ook beter inspelen op de toenemende vraag onder consumenten, terwijl het klanten een optimale gebruikerservaring biedt.

"OnLive maakt het onmogelijke mogelijk door klanten via een breedbandverbinding directe toegang te bieden tot de beste videogames", zegt Charles Jablonksi, vicepresident Operations van OnLive. "Equinix bevindt zich in het middelpunt van onze strategie. Door de toegang tot een omvangrijk ecosysteem van carriers en potentiële contentpartners is onze uitrol versneld en konden we de service naadloos en efficiënt schalen. De kracht van het wereldwijde platform van Equinix spreekt elke keer als een gamer OnLive gebruikt om te spelen, voor zich."

De komende jaren nemen de bestedingen in de gaming-industrie naar verwachting toe van 52,5 miljard dollar in 2009 tot 86,8 miljard dollar in 2014. Dit is een gemiddelde stijging van 10,6 procent per jaar. Dat voorspelt accountants- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers in zijn jaarlijkse Global Entertainment- en Media Outlook. Daarmee is de gamemarkt na de internetadvertisingmarkt het snelst groeiende segment in de entertainment- en mediasector. In de Aziatische landen stijgen de bestedingen aan games de komende jaren het snelst: gemiddeld met 16,3 procent. In de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) stijgen de bestedingen jaarlijks met 6,2 procent naar ruim 22 miljard dollar.

De OnLive Game Service werd officieel in juni 2010 gelanceerd. De dienst biedt directe toegang tot de beste videogames op een pc of Mac via een vaste of draadloze breedbandverbinding. De service is binnenkort ook beschikbaar op HDTV via de MicroConsole(TM) TV-adapter. Voor deze dienstverlening maakt OnLive gebruik van Equinix Internet Exchange. Hiermee kunnen bedrijven hun netwerken makkelijk onderling verbinden om data efficiënt, veilig en met minimale vertraging te verplaatsen. Doordat koppelingen met de grootste wereldwijde netwerken mogelijk zijn, voorziet deze dienst in applicatieoptimalisatie en lagere kosten. Dat zijn cruciale voordelen voor contentgedreven bedrijven.

"Nu consumenten steeds meer kiezen voor het on-demand afnemen van videogames via veel verschillende apparaten - thuis of onderweg -, is het essentieel dat de gamebedrijven nauw samenwerken met andere partijen in het media-ecosysteem. Door die samenwerking halen ze meer uit hun games en hun merk", zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Nederland. "Equinix heeft meer marktleiders in digitale media als klant dan welke andere datacenterleverancier ook. OnLive erkent de mogelijkheden die dat biedt voor hun activiteiten. Wij zijn blij OnLive te kunnen helpen met hun visie."

Over OnLive
OnLive is pionier in on-demand instant-play videogameservices. OnLive zet cloud computing in combinatie met geavanceerde compressietechnologieën in om de nieuwste games direct via pc of Mac beschikbaar te stellen. De technologie van OnLive is gebaseerd op honderden patenten en patentaanvragen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Palo Alto (VS). Financiers zijn onder meer Warner Bros., Autodesk, Maverick Capital, AT&T, British Telecommunications (BT) en de Belgacom Group. Meer informatie is beschikbaar op www.onlive.com. Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) biedt wereldwijde datacenterdiensten die de vitaliteit van de informatiegestuurde wereld waarborgen. Wereldwijde ondernemingen, contentproviders, financiële instellingen en meer dan 595 netwerkserviceproviders vertrouwen op het inzicht en de expertise van Equinix voor de koppeling en bescherming van hun belangrijkste informatiemiddelen. Equinix runt 89 International Business Exchange(TM)-datacenters (IBX®), verdeeld over 35 stedelijke gebieden in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Belangrijke informatie over Equinix is te vinden op de investeerderspagina op www.equinix.com/investors.

Wij raden u aan de website van Equinix regelmatig te bezoeken voor de meest actuele informatie.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen waaraan risico's en onzekerheden verbonden zijn. Daadwerkelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachtingen die zijn uitgesproken in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Factoren die zulke afwijkingen kunnen veroorzaken, omvatten, maar zijn niet beperkt tot de uitdagingen van het verkrijgen, bedienen en bouwen van IBX-centra en het ontwikkelen, uitrollen en leveren van Equinix-diensten; onvoorziene kosten of problemen in verband met de integratie in Equinix van bedrijven die we hebben aangekocht; het niet slagen in het ontvangen van significante inkomsten van klanten in onlangs gebouwde of aangekochte datacenters; het niet slagen in het voltooien van financieringen die periodiek worden overwogen; concurrentie van bestaande en nieuwe concurrenten; het vermogen om voldoende cashflow te genereren of op een andere manier tegoeden te verkrijgen om nieuwe, openstaande schuldenlast te betalen; het verliezen of teruglopen van opdrachten van onze belangrijkste klanten en andere risico's die Equinix periodiek indient bij de Securities and Exchange Commission. Zie in het bijzonder de recentelijke kwartaal- en jaarrapporten die Equinix heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission; kopieën hiervan zijn op verzoek bij Equinix verkrijgbaar. Equinix aanvaardt geen enkele verplichting tot het bijwerken van de toekomstgerichte informatie in dit persbericht. Equinix en IBX zijn geregistreerde handelsmerken van Equinix, Inc. International Business Exchange is een handelsmerk van Equinix, Inc.

Perscontacten