Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ACM Training komt met applicatie voor Het Nieuwe Leren

Amsterdam, 17 november 2010 - ACM Training lanceert vandaag een applicatie voor zijn tablet pc, de HandPad, waarmee leren makkelijk wordt. De applicatie digitaliseert cursusboeken en biedt allerlei handige features. Met een druk op de knop kunnen cursisten direct in contact komen met de docent via chat, een videocall of e-mail.

ACM Training ontwikkelde de applicatie als antwoord op de vraag naar meer flexibiliteit, interactiviteit en resultaatgerichtheid ten aanzien van trainingen. De nieuwe leeromgeving, die door de applicatie wordt gefaciliteerd, combineert de voordelen van een echte docent, schriftelijke instructies en e-learning. Hierdoor kan de cursist onafhankelijk van tijd en plaats studeren en oefenen. Bovendien kan hij zelf het tempo bepalen. Bij eventuele vragen of problemen kan de cursist de docent raadplegen via chat of via een videocall. Deze docent kan indien nodig zijn scherm delen en bijvoorbeeld bij pc-trainingen voordoen hoe een opdracht moet worden uitgevoerd.

De HandPad brengt de functionaliteiten van een eReader en laptop samen. Hierdoor is het mogelijk dat het instructiemateriaal naast tekst ook instructiefilmpjes bevat. Doordat alle mogelijkheden zijn vervat in 1 applicatie, scheelt dat de gebruiker tijd en is het gebruiksgemak hoog. Via de Wi-Fi in de HandPad kunnen bovendien eenvoudig updates, oefeningen en nieuwe informatie worden gedownload. 'Zo kan men een hele bibliotheek op zak hebben tegen de grootte van een pocketboek en het gewicht van een kerkuil', aldus Jan-Willem Koster, oprichter van ACM Training.

Actie
Ter introductie van de applicatie ontvangen nieuwe cursisten van de workshop Time Management met Outlook van ACM Training een HandPad. Voor meer informatie zie http://www.het-nieuwe-papier.nl