Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 17 november 2010

ABN AMRO organiseert Jan Huygen van Linschoten Prijs 2010

Ondernemers met internationale handelsspirit kunnen zich aanmelden

Vanaf vandaag kunnen internationaal actieve ondernemers zich inschrijven voor de Jan Huygen van Linschoten Prijs 2010 op www.abnamro.nl/internationaal. Deze prijs is in het leven groepen om ondernemers te stimuleren hun grenzen te verleggen en een positieve bijdrage te leveren aan het handelsklimaat.

Een vakkundige jury met onder andere vertegenwoordigers van NCH, MKB Nederland en Fenedex beoordelen alle inzendingen op onder andere ambitie, ondernemerschap, verkoopconcept, aanpak en financiële cijfers. In de loop van januari 2011 worden drie finalisten bekend gemaakt. Deze bedrijven worden uitgenodigd om op 8 februari tijdens het World Tennis Tournament een bedrijfspresentatie te geven aan jury en publiek. De winnaar wordt beloond met de Jan Huygen van Linschoten Prijs die bestaat uit een sculptuur en een geldbedrag van 25.000 euro.

Over Jan Huygen van Linschoten
De prijs ontleent zijn naam aan Jan Huygen van Linschoten (1563-1611), een Nederlandse koopman en ontdekkingsreiziger, die aan het einde van de zestiende eeuw zijn reisgeschriften publiceerde. Hiermee stimuleerde hij andere Nederlanders om hun handel naar Azië uit te breiden. 8 februari 2011 is de 400ste sterfdag van Jan Huygen van Linschoten.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht