Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AccountView voltooit automatisering accountancyrapportage

Meer mogelijkheden voor adviesactiviteiten door 'continuous auditing'

Amsterdam, 17 november 2010 - Met de combinatie van de programma's Samenstel-assistent II, Werkprogramma, en de geïntegreerde kant-en-klare modellen van NOAB, NOVAK en SRA, heeft AccounView de automatisering van de accountancyrapportage voltooid. Dit maakt volledige continuous auditing mogelijk, doordat het opstellen van rapportages aanzienlijk minder tijd kost en dat bovendien de volledigheid en de juistheid van de rapportage gegarandeerd is. Door de grote tijdwinst die deze automatisering oplevert, krijgen accountancykantoren meer mogelijkheden voor het aanbieden van adviesdiensten.

"Doordat we nu het gehele rapportagetraject hebben geautomatiseerd besparen accountancykantoren niet alleen veel tijd, maar kunnen zij ook de kwaliteit van rapportages waarborgen en dat alles volgens de normen van hun eigen brancheorganisatie," zegt Casper Haspels, commercieel directeur van AccountView. "Accountantskantoren kunnen nu zeer snel reageren op vragen van instanties. Voorheen kostte zo'n verzoek net zoveel tijd als een halfjaarrapportage. Alle controles zijn geautomatiseerd zodat er een garantie is ten aanzien van de volledigheid en de juistheid. Dit is van groot belang gezien ontwikkelingen zoals Horizontaal Toezicht. Ook zouden accountancykantoren een grotere rol kunnen krijgen bij de kredietverlening van banken, doordat zij snel een gegarandeerd juiste kredietrapportage kunnen leveren. Gezien deze ontwikkelingen is het eigenlijk een must voor accountants om op deze manier met de gegevens van hun klanten om te gaan, het brengt hun dienstverlening op een hoger peil."

Administratiekantoren en accountants die zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB), de Nederlandse Organisatie van Accountantskantoren (NOVAK) of de Samenwerkende Registeraccountants (SRA) kunnen rapportages snel en eenvoudig volgens de richtlijnen van hun branchevereniging samenstellen. AccountView heeft hiervoor in nauwe samenwerking met de drie brancheverenigingen een aantal kant-en-klare werkprogrammamodellen ontwikkeld met bijbehorende geautomatiseerde controles.

Met Samenstel-assistent II, Werkprogramma en de modellen kunnen accountants hun cliëntenadministraties geautomatiseerd controleren, automatisch het opdrachtdossiers opbouwen en in kortere tijd tot een correcte jaarrekening komen. Daarbij zijn ze er zeker van dat het geproduceerde jaarwerk aan de richtlijnen van hun branchevereniging voldoet. Alle modellen worden compleet met vragenlijst en de benodigde controlesets geleverd.

Leden van de NOAB die willen meedoen aan Horizontaal Toezicht door de Belastingdienst, kunnen binnen AccountView Samenstel-assistent II en Werkprogramma gebruikmaken van modellen gebaseerd op de sjablonen voor Horizontaal Toezicht van de branchevereniging. Deze richtlijnen betreffen werkwijzen en checklists voor de cliëntenadministratie, vaktechnisch onderzoek en administratie op basis van het kwaliteitshandboek van de NOAB. Bij de NOVAK gaat het om het werkprogramma voor samenstellingsopdrachten. Voor leden van de SRA is Samenstellingsopdracht NV COS 4410 als model leverbaar.

De werkprogrammamodellen van de NOAB, NOVAK en SRA zijn per direct via AccountView beschikbaar voor leden van de brancheverenigingen. AccountView biedt kantoren kosteloos een uitgebreide besparingscalculatie aan waarin op basis van een viertal scenario's wordt berekend welke besparingen gerealiseerd worden door deze nieuwe manier van werken.

NIEUWS

REFERENTIEVERHALEN

PERSARCHIEF

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 27.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, projecten, uren, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op kwaliteit en langdurige relaties. AccountView maakt onderdeel uit van Visma AS, marktleider in business software in de Scandinavische landen met ruim 230.000 klanten.

Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Formido, Koningszuivel, Xenos, IHC, Koninklijk Theater Carré, SER, Madurodam, CBF, Humanitas, Nederlandse Sportalliantie, ABAB Accountants en Alfa Accountants.

Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.nl.