Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 17 november 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 17 november t/m zondag 28 november 2010

Woensdag 17 november
10.00 uur
Burgemeester Bolsius houdt een welkomstwoord tijdens de kennisdag Groene Krachtwijken. De kennisdag wordt georganiseerd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit samen met het Kenniscentrum Recreatie en de gemeente Amersfoort. Locatie: Stadcafé De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Buijtelaar vertrekt voor een tweedaagse excursie naar het Ruhrgebied, georganiseerd door het Utrechts Verkeer- en Vervoersberaad (UVVB). Men zal kennisnemen van innovatieve verkeer- en vervoeroplossingen.

Donderdag 18 november
12.00 uur
Wethouder Stoelinga neemt het eerste exemplaar van "Nooit iets cadeau gekregen" over Soesterkwartierders in ontvangst. Locatie: Jongerencentrum De Reset, Plataanstraat 19 te Amersfoort.

17.30 uur
Burgemeester Bolsius spreekt over Citymarketing in de regio Amersfoort tijdens het VAB (Vereniging Amersfoortse Bedrijven) Café. Locatie: Ketelhuis, Rijtuigenloods, Wagenwerkplaats, Soesterweg 244 te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Boeve reikt de Dutch Game Awards uit tijdens Game in the City, www.dutchgameawards.nl. Locatie: Rijtuigenloods, Soesterweg 244 te Amersfoort.

Vrijdag 19 november
14.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt het Vermeer-, Berg- en Leusderkwartier in het kader van zijn kennismaking met de stad. Locatie: op de fiets door de wijk.

21.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt een concert van Shantykoor 'Westenwind'. Locatie: de Brugkerk, Schuilenburgerweg 2 te Amersfoort.

Zaterdag 20 november
10.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt een welkomstwoord tijdens de conferentie 'Het Verleden Verankeren in de Toekomst'. De conferentie wordt georganiseerd door de COVVS, Verenigd Verzet. Locatie: Regardz Meetingcentrum De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

Maandag 22 november
17.55 uur
Burgemeester Bolsius neemt het eerste exemplaar in ontvangst van fotoboek 'Met het Oog op Amersfoort' tijdens de jaarlijkse bijeenkomst. Locatie: Regardz Meetingcentrum De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

19.30 uur
Burgemeester Bolsius neemt deel aan het benefietdiner georganiseerd door het Rode Kruis afdeling Amersfoort ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. De burgemeester neemt het eerste exemplaar van het jubileumboek "Honderd Jaar Rode Kruis Amersfoort 1910-2010' in ontvangst. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Dinsdag 23 november
17.30 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de afscheidsrceptie van mr. dr. J.P. Balkenende. Locatie: Ridderzaal, Binnenhof 11 te Den Haag.

Donderdag 25 november
16.30 uur
Burgemeester Bolsius ontvangt kinderen die hebben meegewerkt aan het project Buurt in Beeld. Zij maakten werkstukken over veilige, onveilige, leuke en minder leuke plekken in hun buurt. Locatie: Raadszaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 2 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Stoelinga huldigt de Amersfoortse sporters, die een Nederlands Kampioenschap of hoger hebben behaald en houdt een toespraak. Aansluitend start het Sportgala met de sportverkiezingen. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Bolsius reikt de prijs uit aan de Sportman of Sportvrouw van het jaar tijdens het Amersfoort Sportgala. Wethouder Stoelinga is voorzitter van de jury. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Vrijdag 26 november
09.45 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de Voedselbank. Locatie: Koppelweg 110 te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Buijtelaar ontvangt een groep docenten en schoolleiders van de "European Schools Association". Het ESA is door 't Atrium en scholen uit heel Europa opgericht. Jaarlijks is er een bijeenkomst op één van de scholen. Wethouder Buijtelaar zal de deelnemers welkom heten in Amersfoort. Locatie: Stadhuis Amersfoort, stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius opent de Winterijsbaan samen met burgemeester Van der Groep van Bunschoten-Spakenburg. Leerlingen van 12 basisscholen uit Bunschoten-Spakenburg organiseren de opening. Het gemeentebestuur van Bunschoten-Spakenburg is aanwezig. Locatie: Onze Lieve Vrouwekerkhof te Amersfoort.

20.15 uur
Burgemeester Bolsius opent het Global Village Festival door de toon aan te geven van het openingsconcert 'Spices of Zanzibar' door Jeroen van Vliet. Van Vliet bracht voor dit eenmalige concert vijf musici met een Afrikaanse, Europese en Aziatische achtergrond samen. Het Global Village Festival brengt gedurende drie dagen musici uit alle windstreken van de wereld bij elkaar. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Zaterdag 27 november
19.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij het Agis diner met als thema Full Colour. Het thema staat symbool voor de multiculturele samenleving van ons land, een samenleving waar Agis zich als zorgverzekeraar midden in bevindt. Locatie: Agis Zorgverzekeringen, Van Asch van Wijckstraat 55 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,