Gemeente Tilburg

Subsidie voor 10 kunstactiviteiten
In totaal ¤ 35.945,- voor kunstactiviteiten in de eerste helft van 2011

De gemeente ondersteunt tien kunstactiviteiten die in de eerste helft van 2011 plaatsvinden, in het kader van de subsidieregeling incidentele kunstactiviteiten (IKA). De Tilburgse theatermakers Ilse en Lonne ontvangen een bijdrage voor het realiseren van 'Laat ons maar', een theatervoorstelling over de kunst van het overreden. Het-Laatste-Maal-X is de naam van een project van de kunstenaars Rob Moonen en Loek Grootjans. Tijdens een maaltijd worden films vertoond en geeft filosoof Henk Oosterling een lezing. De avond wordt door camera's geregistreerd. Grootjans en Moonen maken vervolgens een installatie gebaseerd op de avond. Ook de tweede Tilburgse editie van het Studentenkamer festival (Stukafest) ontvangt subsidie. Stukafest vindt plaats op donderdagavond 17 februari 2011. Artiesten van uiteenlopende culturele disciplines presenteren zich die avond aan een klein publiek in de intimiteit van een studentenkamer.
Dit zijn slechts drie voorbeelden van de 10 activiteiten waaraan de gemeente subsidie verleent. In totaal gaat het om een bedrag van ¤ 35.945,-. Een volledig overzicht staat vermeld in de bijlage bij dit persbericht.
Stimuleren vernieuwende culturele activiteiten
Met de IKA-subsidies wil de gemeente culturele activiteiten stimuleren en promoten waarvan een positieve, vernieuwende en versterkende werking uitgaat. Twee maal per jaar kunnen individuele kunstenaars en organisaties/instellingen een aanvraag indienen. De subsidie biedt met name jonge kunstenaars de mogelijkheid zich artistiek te ontwikkelen. Twee onafhankelijke, externe commissies, één voor de podiumkunsten en één voor de beeldende kunst, geven advies. Meer informatie over IKA is te vinden op www.tilburg.nl/subsidiewijzer

Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.